28 Δεκ 2013

Μέτσοβο, Ζαγοροχώρια και Τζουμέρκα έκλεψαν τις καρδιές των επισκεπτών τα Χριστούγεννα

Δεν τα πήγαν και άσχημα στην Ήπειρο οι ξενοδόχοι τις ημέρες των Χριστουγέννων...
Βέβαια δεν είδαν τα ξενοδοχεία τους να είναι 100% γεμάτα και πως θα μπορούσαν άλλωστε με τόσο δύσκολες εποχές που περνάμε, αλλά το να έχεις πληρότητα στο ...95% π.χ στο Μέτσοβο, δεν το λες καθόλου αποτυχία..

Τι διάλεξαν οι επισκέπτες που βρέθηκαν στην Ήπειρο; Μα φυσικά το Μέτσοβο που είναι ο πόλος έλξης εδώ και πολλά χρόνια, τα γραφικά Ζαγοροχώρια αλλά και τα Τζουμέρκα με την σπάνια ομορφιά που ξεκουράζει το μάτι αλλά και τη ψυχή του επισκέπτη.

Τα καταλύματα τα φετινά Χριστούγεννα στα Τζουμέρκα μετρούν πληρότητα λίγο χαμηλότερη από τα επίπεδα του Μετσόβου ενώ τα περίφημα Ζαγοροχώρια ήταν κοντά στο 65%.
Άλλες εποχές βέβαια η κίνηση ήταν μεγαλύτερη, αλλά αυτό δεν αποτελεί πλέον είδηση ,είναι απλά το αναμενόμενο για τα πενιχρά οικονομικά του Έλληνα..

Αυτές τις ημέρες πάντως πήραν ζωή τα στενά σοκάκια, γέμισαν παιδικές φωνές τα χωριά ,οι ηλικιωμένοι είδαν τα παιδιά τους που αρκετοί από αυτούς τα έχουν μακριά και τα μαγαζιά "είδαν" και αυτά κόσμο στις καρέκλες τους...

Η Πρωτοχρονιά έχει και τα πιο αισιόδοξα μηνύματα για τους επαγγελματίες του τουρισμού , καθώς οι κρατήσεις μέχρι στιγμής που έχουν γίνει είναι περισσότερες συγκριτικά με εκείνες των Χριστουγέννων.