11 Δεκ 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: Η “κολλητή” του Α. Σαμαρά…(Α.Παπασάλη) είναι αυτή που θα εξετάσει τον Θ.Πελεγρίνη !!!


Ο Υπουργός Παιδείας  Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προσπαθώντας να κάμψει  τον αγώνα  των διοικητικών υπαλλήλων και της ακαδημαϊκής κοινότητας για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας…

διώκει τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόση Πελεγρίνη. Στο πειθαρχικό που θα εξετάσει την παραπομπή του Πρύτανη,  ο Υπουργός αποφάσισε να ορίσει επικεφαλή  την Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστήμιου Αναστασία Σάλη-Παπασάλη.

 Του Παναγιώτη Κάτσικα 

Γνωστή ειδικά στην φοιτητική κοινότητα και μάλιστα persona non grata, καθώς είναι εκείνη που χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο ζήτησε να αρθεί το άσυλο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και να εισέλθουν οι αστυνομικοί προκειμένου να συλλάβουν διαμαρτυρόμενους φοιτητές οι οποίοι το μόνο  που έκαναν ήταν να έχουν ζητήσει συνάντηση με την Πρύτανη για να της επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους για την υποβάθμιση του ΑΕΙ.

 

Τότε ομάδα αστυνομικών μπήκε  και προχώρησε σε προσαγωγές τουλάχιστον 30 φοιτητών.

Παράλληλα είναι επίσης γνωστή για την κομματική της ιδιότητα καθώς είχε κατέβει ως υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2012.

Την παραπομπή του Πρύτανη του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος, αποφάσισε τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

Στο πειθαρχικό συμβούλιο όταν παραπέμπεται Πρύτανης ή Πρόεδρος ΤΕΙ προεδρεύει ο αρχαιότερος από τους Προέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου, αναπληρούμενος από το νόμιμο αναπληρωτή του.

Στη σύνθεση του μετέχουν ως μέλη ένας Αρεοπαγίτης, όταν προεδρεύει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ή ο αναπληρωτής του, ή  ένας Σύμβουλος Επικρατείας, όταν προεδρεύει ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ή ο αναπληρωτής του, και ένας Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ένας Πρύτανης ή Πρόεδρος με τον αναπληρωτή του με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

 http://paganeli.wordpress.com