18 Δεκ 2013

Ο «μνημονιακός» Άη Βασίλης: Τι δώρα κάνουν οι Έλληνες με το καρατομημένο εισόδημά τους



eortastikos-proypologismos-570Αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ για τα ελληνικά νοικοκυριά αφού εννέα  στα δέκα, έχουν δει το εισόδημά τους να μειώνεται τουλάχιστον κατά 38% την τελευταία τριετία λόγω της οικονομικής κρίσης και ..
της συνεχούς λιτότητας.
Συγκεκριμένα, σημαντική μείωση στο εισόδημά έχουν υποστεί οι Έλληνες λόγω της κρίσης αφού σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελέυθερου Τύπου το 93,1% των ελληνικών νοικοκυριών ενώ το 50% νοικοκυριών αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες για την κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης.
Οι περικοπές στις οποίες έχουν προχωρήσει οι Έλληνες αφορούν κατά 70% τη διατροφή, κατά 92% τις δαπάνες ένδυσης και υπόδησης και το 90% τις δαπάνες  για διασκέδαση και διαχείριση ελεύθερου χρόνου.
Σε ότι αφορά τις χριστουγεννιάτικες αγορές, η έρευνα της εταιρείας Deloitte οι Έλληνες καταναλωτές θα ξοδέψουν 12,8% λιγότερα χρήματα σε σχέση με πέρσι έχοντας ως πρώτο μέλημα την αγορά δώρων για τα παιδιά ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα κριτήρια των γονιών για την επιλογή δώρων είναι κατά προτεραιότητα το εκπαιδευτικό περιεχόμενο και στη συνέχεια η χρηστικότητα και η τιμή.
Ο εορταστικός προϋπολογισμός σημειώνει μείωση έναντι με πέρσι αφού συγκεκριμένα το 40% των καταναλωτών θα δαπανήσει λιγότερα χρήματα σε ψυχαγωγία και διακοπές.
Φωτογραφία: Eurokinissi
 http://www.koolnews.gr