19 Δεκ 2013

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή "σκορπίζουν" τους βουλευτές των ΑΝΕΛ

Στα...4 χωρίστηκαν χθες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατά τη ψηφοφορία για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Ποιοι βουλευτές του κόμματος “αλληθωρίζουν” προς το ΣΥΡΙΖΑ και ποιοι φλερτάρουν με τη Νέα Δημοκρατία...

Οι αποκλίνουσες προσωπικές στρατηγικές πολλών μελών της Κ.Ο. του κόμματος που διχάζονται μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ και τα αδιέξοδα και οι παλινωδίες, που χρεώνουν συχνά πυκνά στη στρατηγική της ηγεσίας, υποχρεώνουν τον Πάνο Καμμένο να υποδύεται σε πολλές περιπτώσεις το ρόλο του διαιτητή, όχι πάντα με επιτυχία, όπως απεδείχθη κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Το σοβαρό πρόβλημα συνοχής του κόμματος αναμένεται, μάλιστα, να επιδεινώσει η συζήτηση περί πολιτικών συνεργασιών εν όψει των διπλών τουλάχιστον εκλογικών αναμετρήσεων του προσεχούς Μαίου.

Ενδεικτικό του αλαλούμ, ήταν η απουσία του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου, από τη ψηφοφορία για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, “κλείνοντας” το μάτι προς την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής. ενώ νωρίτερα εισπράττοντας το κλίμα “¨διάλυσης” στην Κ.Ο. του είχε υποχρεωθεί να συναινέσει σε ψήφο κατά συνείδηση για να προλάβει τα χειρότερα.


Φυγόκεντρες τάσεις προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσουν πολλοί βουλευτές των ΑΝΕΛ, στη μέση ο Πάνος Καμμένος, που προσπαθεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί.

 
Ακόμη 10 βουλευτές ψήφισαν κατά της αναστολής της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, 5 επέλεξαν το “στρίβειν δια του αρραβώνος” ψηφίζοντας “παρών” και μόνον 2, οι Νότης Μαριάς και Γαβριήλ Αβραμίδης τάχθηκαν υπέρ της αναστολής της χρηματοδότησης του κόμματος του προφυλακισθέντος, Νίκου Μιχαλολιάκου. Αξίζει να σημειωθεί ότι προχθές η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Χρυσούλα Γιαταγάνα, επικαλούμενη το τεκμήριο της αθωότητας, τόνισε στην Ολομέλεια ότι η Βουλή δεν πρέπει να τιμωρεί ένα κόμμα, για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη καταδικαστική απόφαση της Δικαιοσύνης, προκαλώντας τα χειροκροτήματα από την πτέρυγα, που βρίσκονταν βουλευτές της Χ.Α.

Έντονες, πάντως, είναι οι πιέσεις, που δέχεται το κόμμα και από τα δεξιά αλλά και από τα αριστερά του. Δεν είναι τυχαίο ότι βουλευτές, όπως ο Νότης Μαριάς δεν κρύβουν την προτίμηση τους προς την πολιτική και εκλογική σύμπραξη με το ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός για το οποίο έχει αποδοκιμαστεί σε πολλές περιπτώσεις, από βουλευτές, όπως ο Τέρενς Κουίκ, ο Παύλος Χαικάλης και η Μαρία Κόλλια Τσαρούχα, που βρίσκονται εγγύτερα με τη Νέα Δημοκρατία, επικροτώντας συχνά πυκνά τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι ο Παύλος Χαικάλης είχε ακολουθήσει τον Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική του αναζήτηση στην Πολιτική Άνοιξη το 1993.
 http://www.newsit.gr/