Σε προχωρημένες συζητήσεις για την δημιουργία κόμματος στο χώρο της κεντροδεξιάς βρίσκονται ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας!
Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο...
υπουργός Οικονομικών διαβλέπουν ότι οι εξελίξεις πλέον θα είναι καταιγιστικές και επιχειρούν να πρωταγωνιστήσουν εκ νέου στο σκηνικό όπως αυτό θα έχει διαμορφωθεί την Άνοιξη του 2015 με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Τους δύο ενώνει η πολική μοναξιά που αισθάνονται. Για τον Στουρνάρα το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι ένα ξένο σώμα ενώ για την περίφημη Πρωτοβουλία των 58 διαβλέπει πως το εγχείρημα είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε ναυάγιο κυρίως εξαιτίας των τυχοδιωκτών που επιχειρούν να το καπελώσουν από την πρώτη κιόλας στιγμή. Αντίστοιχα και για τον Σαμαρά η ΝΔ είναι πλέον ξένο σώμα. Ειδικά μετά την στάση κορυφαίων συνδικαλιστών της ΝΔ οι οποίοι αντιδρούν βίαια στις μεταρρυθμίσεις. Μάλιστα μιλώντας πρόσφατα στους πιο στενούς του συνεργάτες ο Σαμαράς διέγνωσε πως:
-Πολύ σύντομα η ΝΔ θα επιστρέψει στον Καραμανλή και το ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο!
Τα περί επιστροφής της σφραγίδας του ΠΑΣΟΚ στον Παπανδρέου και μάλιστα μέσα από μια ομαλή διαδικασία είναι κάτι που επιθυμεί πλέον και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μέσα από την Πρωτοβουλία των 58 ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ξεφορτωθεί τα συσσωρευμένα πολιτικά (αλλά και τα οικονομικά) χρέη καθώς και να ξεφορτωθεί τους παπανδρεικούς, ακόμη κι αν χρειασθεί να τους χαρίσει τον τίτλο του ΠΑΣΟΚ. Έτσι κι αλλιώς κινδυνεύει να τον κατάσχουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι.
Από την άλλη τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Στουρνάρας αισθάνονται ότι η πορεία του Τσίπρα προς το Μέγαρο Μαξίμου δύσκολα θα ανακοπεί και αποφάσισαν να τον περιμένουν στην γωνία. Ακόμη και να χάσουν τις εκλογές του Μαίου-όλο και περισσότεροι πλέον κάνουν λόγο και για εθνικές εκλογές-εκτιμούν πως ο Τσίπρας σε 6 μήνες θα έχει εγκαταλείψει την πρωθυπουργία κυνηγημένος τόσο από τους μέσα όσο και από τους έξω. Έτσι καλοβλέπουν το σενάριο των τριπλών εκλογών του Μαίου ώστε ένα χρόνο μετά και με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας να πάμε εκ νέου σε εκλογές και με τους ίδιους (Σαμαρά-Στουρνάρα) να τις κερδίζουν!
Στο μεταξύ όσα είπε ο Τσίπρας στον Όλι Ρεν αλλά και η Μαύρη Βίβλος με τις επιπτώσεις του Μνημονίου που του ενεχείρισε έχουν θορυβήσει την Ε.Ε. η οποία και η ίδια βρίσκεται διχασμένη όσο αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης. Ως εκ τούτου ένας αποφασισμένος Τσίπρας θα μπορούσε κάτω από ορισμένες προυποθέσεις να βάλει φωτιά στον γέρικο αχυρώνα της Ευρώπης...
http://kourdistoportocali.com