Από την Ιόλη Πιερίδη
Ούτε σαν ιδέα δεν τολμά να περάσει από το μυαλό μας το ενδεχόμενο ότι ο Κάρολος Παπούλιας θα ενδώσει στις πιέσεις του λόμπι της δραχμής και θα υποβάλλει παραίτηση ώστε...
να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και στη δραχμή!
Ο Παπούλιας, που στα 15 του πολεμούσε σθεναρά τους Γερμανούς και είχε εξολοθρεύσει μόνος του μια διμοιρία ναζί- με την ηρωική σφεντόνα του -δέχεται κάθε βράδι πιέσεις από τους σεσημεσμένους επιχερηματίες να παραιτηθεί και μάλιστα με άκομψο τρόπο.
-Πήγαινε βρε παππούλη να ξεκουρασθείς στη Λευκάδα και στα Ζαγοροχώρια, αρκετά προσέφερες στην παρτίδα!..
Ο Πρόεδρος συνεπής αντιστέκεται, δεν παραδίδει τα όπλα την στιγμή που αγωνία του Μαξίμου για την υγεία του χτυπάει κόκκινο.
Ο Νίκος Δένδιας έχει δώσει εντολή στην προεδρική φρουρά να μην επιτρέψουν στον Πρόεδρο να μπάσει κρυφά, στο σπίτι του στα Εξάρχεια, κάνα μαγκάλι με τις γνωστές συνέπειες. Μάλλον ο πρόεδρος θα πληρώνει και το πετρέλαιο όλης της πολυκατοικίας γιατί διαφορετικά βυτίο δεν πλησίαζει στα Εξάρχεια!
Τέλος πάντων ο Γιώργος ο Μουρούτης, γύρω στις 4 το απόγευμα επικοινωνεί με την οικονόμο του σπιτιού του πρόεδρου και την ρωτάει αν είναι έτοιμο το τσάι με τις φρυγανιές για τον πρόεδρο και επίσης αν ο πρόεδρος είναι ντυμένος ζεστά. Ο Γιώργος αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για κρυοπαγήματα τα οποία θα μπορούσαν να προκληθούν στις χιονισμένες κορυφογραμμές των Εξαρχείων, παρότι οι συμπαθείς αντιεξουσιαστές σε συνεργασία με κουκουλοφόρους αστυνομικούς φροντίζουν με την ρήψη μολότωφ να διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την θερμοκρασία της περιοχής.
Το αγαπημένο κέικ με πορτοκάλι του πρόεδρου της Δημοκρατίας το φτιάχνει με τα χεράκια της η ίδια η γλυκιά Γεωργία Σαμαρά-σύζυγος του πρωθυπουργού.
Την ίδια στοργή για τον πρόεδρο δείχνει και ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο Βαγγέλης στέλνει τις νύχτες στο σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος κατευθείαν από τα μπουζούκια της αγαπημένης του Χριστίνας Κολέτσα (ή της Κατερίνας Στικούδη) ανεβαίνει στο διαμέρισμα του Κάρολου Παπούλια και του απαγγέλει Σαρλ Μπωντλαίρ ώσπου ο γλυκός ύπνος να πάρει τον πρόεδρο στην φτερωτή αγκαλιά του.
Ἂν κάποτε στὰ σκαλιὰ ἑνὸς παλατιοῦ, στὸ πράσινο γρασίδι
μιᾶς τάφρου, στὴ μουντὴ μοναξιὰ τοῦ δωματίου σου,
ξυπνήσεις ξεμέθυστος πιά, ῥώτα τὸν ἄνεμο, ῥώτα τὸ κύμα,
τὸ πουλί, τὸ ῥολόι, κάθε τι ποὺ φεύγει,
κάθε τι ποὺ στενάζει, κάθε τι ποὺ κυλάει, ποὺ τραγουδάει,
ποὺ μιλάει· ῥώτα τί ὥρα εἶναι;
Κι ὁ ἄνεμος, τὸ κύμα, τὸ ἄστρο, τὸ πουλί, τὸ ῥολόι,
θὰ σοῦ ἀπαντήσουν: Εἶναι ἡ ὥρα τῆς μέθης!
Γιὰ νὰ γίνεις ὁ μαρτυρικὸς σκλάβος τοῦ χρόνου,
μέθα· μέθα ἀδιάκοπα!
Ἀλλὰ μὲ τί; Μὲ ῥακή, μὲ κρασί, μὲ ποίηση, μὲ ἀρετή...
-Μὲ ὅ,τι θέλεις, ἀλλὰ μέθα!...

Την ίδια αγωνία για την υγεία του Προέδρου δείχνει και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατά βάθος τρέμει στην ιδέα ότι θα χρειασθεί να κυβερνήσει- σε περίπτωση πολιτικού ατυχήματος- και φανεί ο κώλος της μαιμούς, όπως λέει και ο Λάκης στον Κοντομηνά για να διασκεδάζει όταν η Μενεγάκη είναι μακριά τους. Έτσι λοιπόν ο Αλέξης στέλνει κάθε τόσο με τον Νίκο Παππά κάτι στριφτά μοναδικής ποιότητας από τις φυτείες του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη. Αυτά τα στριφτά εξασφαλίζουν εγγυημμένη μακροζωία…
Ο Πρόεδρος λοιπόν είναι καλά, μην άγχεστε….
 http://kourdistoportocali.com/post/31804/papoulias