19 Δεκ 2013

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ ΚΑΤΑ ΔΥΣΗΣ-ΕΕ "Δεν θα μας διδάξουν άλλοι πώς να ζούμε"



Ο ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς επέκρινε ανοικτά δυτικούς πολιτικούς οι οποίοι επισκέφθηκαν τους φιλοευρωπαϊστές διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών για τη στροφή στο ζήτημα της... εμπορικής σύνδεσης Ουκρανίας - Ε.Ε.
 
Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες κορυφαίοι πολιτικοί της Δύσης, όπως ο Γερμανός Γκίντο Βεστερβέλε και πιο πρόσφατα ο Αμερικανός Τζον ΜακΚέιν, μετέβησαν επί τόπου στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο κέντρο του Κιέβου,
 
αναμιγνυόμενοι με το πλήθος των διαδηλωτών που απαιτούσε με συνθήματα την παραίτηση της επίσημης κυβέρνησης της Ουκρανίας, σε μια έκδηλα προκλητική κίνηση ξένης επέμβασης στα εσωτερικά θέματα μιας άλλης χώρας.
 
«Είναι πολύ σημαντικό τρίτες χώρες να μην επεμβαίνουν στα εσωτερικά ζητήματα της Ουκρανίας, να μην θεωρούν ότι έχουν εξουσία εδώ. Είμαι κάθετα αντίθετος σε οποιονδήποτε έρχεται εδώ να μας διδάξει πώς να ζούμε», τόνισε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o κ. Γιανουκόβιτς.
 
Κατηγόρησε παράλληλα ηγέτες της αντιπολίτευσης ότι κινούνται από προσωπική φιλοδοξία και οδήγησαν κομμάτι των διαδηλωτών σε «επαναστατικές» πράξεις.
 
Συμπλήρωσε τέλος ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της Ουκρανίας το 2015, εάν η δημοτικότητά του είναι πολύ χαμηλή.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr