18 Δεκ 2013

Τα πιο περίεργα και cool γραφεία -Τσουλήθρες, δεντρόσπιτα, ουρανός στο ταβάνι και γκαζόν στο πάτωμα [εικόνες]

Μπασκέτες, τσουλήθρες, δεντρόσπιτα. Δεν είναι παιδότοπος. Είναι ο εξοπλισμός μερικών από των πιο cool γραφείων. Εκεί όπου η εργασία γίνεται χαρά, τουλάχιστον σε ότι αφορά το περιβάλλον...

Ολοένα περισσότερες εταιρείες βάζουν τέτοιες «πινελιές» στα γραφεία τους για να κάνουν τους εργαζόμενους πιο χαλαρούς, δημιουργικούς και κατά συνέπεια παραγωγικούς. Το BBC κατέγραψε τις εταιρείες που έχουν πάρει αυτό το δρόμο κάνοντας το περιβάλλον εργασίας... παιδική χαρά!
Ξύλινο δεντρόσπιτο (Mind Candy)
Η εταιρεία παιχνιδιών ενθαρρύνει τους υπαλλήλους της να σκέφτονται όπως οι αγοραστές. Για αυτό στα γραφεία της στο Λονδίνο υπάρχει ένα ξύλινο δεντρόσπιτο για τα μίτινγκ, τοίχος ζωγραφικής και ησυχαστήρια που θυμίζουν τρύπες για hobbit.

Τσουλήθρα (Ticketmaster)
Για την εταιρεία πώλησης εισιτηρίων, προτεραιότητα στο σχεδιασμό των γραφείων ήταν η κοινωνικοποίηση. Ξεχωρίζει η μεταλλική τσουλήθρα με την οποία οι υπάλληλοι μπορούν να φτάσουν στο μπαρ, όπου βρίσκεται ένα επιτραπέζιο ποδόσφαιρο, τζουκ μποξ και άλλα παιχνίδια.

Disco τούνελ (Karmarama)
Οταν μπαίνει κανείς στο γραφείο περνώντας από το τούνελ της disco σίγουρα αλλάζει διάθεση και ξεχνά ακόμη και τον αρνητισμό που έχουν οι Δευτέρες. Κάπως έτσι σκέφτηκαν στη διαφημιστική εταιρεία, στα γραφεία της οποίας υπάρχουν πολλά ακόμη περίεργα πράγματα, όπως ένας τεράστιος κόκκινος Βούδας, αλλά και ένα πλαστικό λάμα σε φυσικό μέγεθος.

Γκαζόν στο πάτωμα (Innocent Drinks)
Το πάτωμα στα γραφεία της εταιρείας είναι εξ' ολοκλήρου καλυμμένο από υλικό που θυμίζει γκαζόν, ακόμη και κάτω από τα γραφεία. Επιπλέον υπάρχει αναγνωστήριο και στην κουζίνα πάγκοι για να έρχονται πιο κοντά οι εργαζόμενοι.

Πάγκοι πικ νικ (Duke Studios)
Και αυτή η εταιρεία θέλει να κάνει τους υπαλλήλους της να αισθάνονται σαν να βρίσκονται στη φύση. Για αυτό ο χώρος εργασίας είναι σαν πολλά μικρά κιόσκια, ώστε να επικοινωνούν όλοι μεταξύ τους, που θυμίζει περιβάλλον για πικ νικ.

Εσωτερικός ουρανός (Virgin Money)
Για να αυξήσουν τη δημιουργικότητα των συνεργατών τους, έβαψαν το ταβάνι με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με ουρανό.

Το μαλακό κελί (Wieden + Kennedy)
Για όσους εκνευρίζονται τόσο στη δουλειά σε σημείο να θέλουν να ουρλιάξουν, οι εργαζόμενοι αυτής της διαφημιστικής εταρείας μπορούν να το κάνουν. Υπάρχει ένα «κελί» με μαλακούς τοίχους ώστε να χτυπούν και το κεφάλι τους στον «τοίχο» σε ακραίες περιπτώσεις, χωρίς να κινδυνεύουν.

Ενα τεράστιο γραφείο (Mother London)
Ολιο οι εργαζόμενοι σε αυτή τη διαφημιστική κάθονται γύρω από το ίδιο τεράστιο γραφείο, ώστε να επικοινωνούν καλύτερα.

Καλύβες παραλίας (Man Bites Dog)
Το γραφείο αυτού του πρακτορείου δημοσίων σχέσεων είναι μία πραγματική αποβάθρα, με δωμάτια για μίτινγκ διαμορφωμένα σαν καλύβες παραλίας, από τις οποίες η μία είναι διακοσμημένη έτσι ώστε να μοιάζει με δάσος.

Τοίχος μαυροπίνακας (Badoo)
Προσκλήσεις για πάρτι, νέα προϊόντα... ότι θέλει ο κάθε εργαζόμενος το γράφει σε αυτό τον τεράστιο τοίχο μαυροπίνακα. Ακόμη έχουν στη διάθεσή τους κούνιες, τραπέζι μπιλιάρδου αλλά και μία δική τους ταράτσα.