27 Δεκ 2013

Courchevel, λευκή πολυτέλεια!-Ο αντιμνημονιακος προεδρας δεν μπορουσε να παει σε καποιο αλλο...μονο σε φημισμενα μερη με τους ολιγαρχες....ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ..



Courchevel: Πίστες εφάμιλλες αυτών του St Moritz και νυχτερινή

ζωή αντίστοιχη του Saint Tropez! Στόχος η καλοπέραση των θαμώνων του κοσμοπολίτικου χειμερινού θέρετρου των Γαλλικών Άλπεων, 24 ώρες το 24ωρο...
Στις πλαγιές των Γαλλικών Άλπεων βρίσκονται τα πιο glamorous χειμερινά θέρετρα που έχουν συνδέσει το όνομά τους με το lifestyle των bon viveurs. Συγκεκριμένα, η απόλυτη αποθέωση της χλιδής καθρεφτίζεται στις Άλπεις της Σαβοΐας, με απόλυτο hot spot την κοσμοπολίτικη Courchevel. Χτισμένη στην περιοχή των Trois Vallees στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, λογίζεται ως η χειμερινή «έκδοση» του Saint Tropez! Η έντονη ζωή και οι υψηλού επιπέδου παροχές την κατέστησαν το πιο φημισμένο resort της Γαλλίας. Άλλωστε, όπως έλεγε και ο Oscar Wilde, «η φήμη πάντα πηγαίνει πρώτη».
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΜΥΘΟΥΗ Courchevel ουσιαστικά είναι ένα «village artificiel»-τεχνητό χωριό! Άρχισε να χτίζεται το 1946 με σκοπό να γίνει το απόλυτο «στέκι» για τους λάτρεις του σκι. Ενώ για αρκετά χρόνια αναπτυσσόταν με σταθερούς ρυθμούς, η «επιδρομή» των Αράβων πριγκίπων την περασμένη δεκαετία, οι οποίοι συνήθιζαν να ξενυχτούν ανοίγοντας κατά δεκάδες τις σαμπάνιες Crystal των ?1.200, έμελε να εκτοξεύσει την Courchevel στην κορυφή της αλπικής «creme de la creme». Οι υπερβολικές απαιτήσεις των προαναφερθέντων είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία αναρίθμητων chalets και ξενοδοχείων, μοναδικών στον κόσμο σε πολυτέλεια. Με πρόσθετο ατού την απαράμιλλη ομορφιά της φύσης με τα έλατα και το χιονισμένο τοπίο, η Courchevel αναπτύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ.
Σήμερα, εκτείνεται σε 4 διαφορετικά επίπεδα με την καρδιά της να χτυπάει -πού αλλού; - στο υψηλότερο σημείο, την πλέον κοσμοπολίτικη Courchevel 1.850. Πρόκειται για αγαπημένο προορισμό των jet setters, πολλοί από τους οποίους έχουν αγοράσει εκεί τις βίλες τους. Όπως θα παρατηρήσετε και οι ίδιοι κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους, μεγάλο ποσοστό από αυτούς είναι Ρώσοι. Οι «κόκκινοι» Κροίσοι τα τελευταία 5 χρόνια φθάνουν κατά δεκάδες, κουβαλώντας μαζί τους τις περίφημες «barbies», παιδιά, σκυλιά και τουλάχιστον καμιά εικοσαριά σωματοφύλακες ο καθένας!!!
Η Courchevel, λοιπόν, κάθε άλλο παρά κλασικό γραφικό χωριό των Άλπεων είναι! Πρόκειται για μια σύγχρονη κωμόπολη που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των VIPs, με ψηλά κτήρια, μοντέρνες εγκαταστάσεις, ψυχαγωγικά και εμπορικά καταστήματα!
ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΚΙΚλείστε τα μάτια και φανταστείτε τη μεγαλύτερη έκταση για σκι στον κόσμο. Μπροστά σας απλώνονται οι πίστες των Τριών Κοιλάδων, που επικοινωνούν μεταξύ τους κι έχουν συνολικό μήκος 600 χιλιόμετρα. Σε όποιο ξενοδοχείο κι αν έχετε επιλέξει να μείνετε, το πεδίο δράσης σας θα βρίσκεται έξω από την πόρτα σας. Πρόκειται, δηλαδή, για διαμονή τύπου ski in-ski out, πράγμα που σημαίνει ότι το πρωί, αφού πιείτε τον καφέ σας, φοράτε τα σκι, κλείνετε τις δέστρες και το μόνο που απομένει είναι να βιώσετε την εμπειρία της Courchevel! Όσον αφορά στο επίπεδο των πιστών, μην ανησυχείτε καθόλου. Θα τις απολαύσετε σίγουρα, γιατί προσφέρονται τόσο για αρχάριους, όσο και για τους πιο έμπειρους. Σε αυτό βέβαια συμβάλλει και η συνεχής βελτίωσή τους με εξοπλισμό και μέτρα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας. Όσο για τους μικρούς μας φίλους, θα έχουν την πρώτη τους επαφή με το άθλημα στο ινδιάνικο χωριό και το τσίρκο, τις ειδικά διαμορφωμένες σχολές σκι που μετατρέπουν το μάθημα σε παιχνίδι.
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΠΙΣΤΑΣΌσοι από εσάς δεν έχετε διάθεση για σκι και αναζητάτε την περιπέτεια μακριά από τα χιονοδρομικά κέντρα ή επιθυμείτε λίγες στιγμές χαλάρωσης, στην Courchevel θα τα βρείτε όλα! Διαλέξτε τη δραστηριότητα που σας ταιριάζει μέσα από ένα συναρπαστικό cocktail. Η αδρεναλίνη θα χτυπήσει κόκκινο με μια «βουτιά» από ελικόπτερο (heliskiing). Αν πάλι θέλετε να έρθετε σε επαφή με τη φύση, ακολουθήστε ένα από τα 13 σηματοδοτημένα μονοπάτια που βρίσκονται στις πλαγιές των Τριών Κοιλάδων. Επίσης ιδιαίτερος τρόπος για να θαυμάσετε το απαράμιλλο κάλλος είναι το σκι εκτός πίστας τη νύχτα, ακολουθώντας 9 διαφορετικές διαδρομές! Αν είστε τυχεροί και πετύχετε πανσέληνο, τότε τα λόγια είναι περιττά. Ό,τι κι αν αποφασίσετε να κάνετε τελικά, οι διακοπές σας θα είναι ανεπανάληπτες!
ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣΎστερα από τόσες ώρες στο χιόνι, τα εστιατόρια της Courchevel σάς ανταμείβουν με εξαιρετικής ποιότητας γαστριμαργικές προτάσεις. Παραδοσιακές, διεθνείς και εξωτικές σπεσιαλιτέ, όλες φτιαγμένες με μεράκι, από κορυφαίους Γάλλους σεφ, οι οποίοι εμπνευσμένοι από τη μαγεία της κοιλάδας κάνουν πραγματικά θαύματα!
Αναζητήστε τα δύο εστιατόρια που έχουν βραβευτεί με αστέρια Michelin. Το Bateau Ivre σε μια elegant σάλα στον έκτο όροφο του ξενοδοχείου La Pomme de Pin, με εναλλασσόμενο μενού gourmet γαλλικής κουζίνας, και το Le Chabichou με επικεφαλής τον σεφ Michel Rochedy. Τέλος, απόλυτο must είναι το νέο εστιατόριο Il Vino, ο ιδιοκτήτης του οποίου Enrico Bernardo, θεωρείται ο καλύτερος sommelier στον κόσμο.
Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΚΌσοι δεν αντέχετε μακριά από τις... βιτρίνες για πολύ, με μια απογευματινή βόλτα στην αγορά της Courchevel 1.850 θα βρείτε σίγουρα το «γιατρικό» τους. Τι θα ήταν άλλωστε οι διακοπές χωρίς shopping therapy; Ειδικά εδώ, που οι δυνατότητες είναι ανάλογες της πελατείας, δηλαδή σε επίπεδο top of the top! Τα καταστήματα που βρίθουν από πολυπόθητους επώνυμους θησαυρούς, θα σας αποπλανήσουν. Valentino, Dior, Louis Vuitton, Hermes, Prada, Gucci, Chopard εκπροσωπούν μόνο λίγους από τους κορυφαίους οίκους ένδυσης που επένδυσαν εδώ, προσελκύοντας τους λάτρεις της υψηλής ραπτικής παγκοσμίως.
ΝΥΧΤΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑΚαθώς βραδιάζει, τα φώτα στα bars αρχίζουν να ανάβουν, καλώντας άπαντες να κινηθούν στους νυχτερινούς ρυθμούς του χωριού. Ήδη από τις 19.00 το Purple Bar σερβίρει cocktails συνοδεία techno ήχων. Παραδοσιακά, όμως, η βόλτα ξεκινά από το lounge bar Piggy's και συνεχίζεται στο Tj's που γεμίζει μετά τις 23:00. Μεσάνυχτα και η καλύτερη επιλογή δεν είναι άλλη από το ατμοσφαιρικό piano bar restaurant La Mangeoire, που εκείνη την ώρα μετατρέπεται στο καλύτερο dance floor. Τo after σημείο συνάντησης των celebrities είναι το Les Caves, για χορό μέχρι τελικής πτώσης.
Το συμπέρασμα είναι ένα: Από το πρωί έως τα ξημερώματα της επομένης, η καλοπέραση στην Courchevel απλώς δεν έχει ωράριο. Φανατικοί σκιέρ, ακούραστοι fans της έντονης νυχτερινής ζωής και του καλού φαγητού έχετε βρει ήδη τον επόμενο προορισμό σας!