Ρε τους μπαγάσηδες! Ο Μάκης Ψωμιάδης και ο Θωμάς Μητρόπουλος είναι τελικά πολύ μεγαλόψυχοι αφού δεν έκλεισαν στη φυλακή τους 300 βουλευτές, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Επίσης επέτρεψαν στους
δικαστές να κυκλοφορούν ελεύθεροι!
Είμαστε όλοι ευγνώμονες στον Μάκη και το Θωμά που μας επιτρέπουν να αναπνέουμε. Ο Μάκης και ο Θωμάς να κερδάνε μόνο, όλοι οι υπόλοιποι να πάνε να γαμηθούνε. Και τώρα η είδηση-όχι πως είναι είδηση δηλαδή σ΄αυτό το μπουρδέλο που ζούμε...
Ποινές «χάδι» επέβαλε το δικαστήριο στους 5 από τους 11 κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για τα στημένα παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένοχοι αλλά ελεύθεροι και οι Μάκης Ψωμιάδης και Θωμάς Μητρόπουλος.
Η δίκη που συγκλόνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο είχε αναπάντεχο τέλος αφού ναι μεν σχεδόν οι μισοί κατηγορούμενοι  βρέθηκαν ένοχοι για δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος , έμειναν ωστόσο ελεύθεροι αφού η ποινές που τους επιβλήθηκαν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την  έφεση κι ως τότε δεν υπάρχει λόγος να κρατούνται.
Μάλιστα ο εκ των κυριότερων κατηγορουμένων ο Μάκης Ψωμιάδης που του επιβλήθηκε ποινή μειωμένη κατά το ήμισυ σε σχέση με αυτή που είχε προτείνει η εισαγγελέας δήλωσε δικαιωμένος από την απόφαση  και αθώος αλλά και ικανοποιημένος αφού αθωωτική ήταν η απόφαση για τον γιο του Σταύρο.

Αναλυτικά οι αποφάσεις
Μάκης Ψωμιάδης: Ποινή φυλάκισης 4,5 ετών και πρόστιμο 35.000. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη (5 ευρώ ανά μέρα) κι έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση. Από την ποινή φυλάκισης αφαιρούνται οι 24 μήνες κράτησης που έχει εκτίσει. Η ποινή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την έφεση, όπερ σημαίνει ότι μέχρι την έφεση είναι ελεύθερος.
Θωμάς Μητρόπουλος: Ποινή φυλάκισης 3 ετών και πρόστιμο 30.000 ευρώ (ποινή εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως). Η ποινή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την έφεση.
Κωνσταντίνος Ριαβόγλου: Ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών και με χρηματική ποινή 40.000 ευρώ (ποινή εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως). Η ποινή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την έφεση.
Διιονύσης Κωτούλας: Ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.
Περικλής Αμανατίδης: Ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή
Γιάννης Παπακώστας: Αθώος λόγω αμφιβολιών
Γιώργος Χριστοβασίλης: Αθώος λόγω αμφιβολιών
Βαγγέλης Αγγελής: Αθώος λόγω αμφιβολιών
Δημήτρης Δημητρίου: Αθώος λόγω αμφιβολιών
Γιώργος Χαβενετίδης: Αθώος λόγω αμφιβολιών
Σταύρος Ψωμιάδης: Αθώος όλων των κατηγοριών
Οι αποφάσεις για Ψωμιάδη, Ριαβόγλου και Μητρόπουλο έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, κάτι που σημαίνει ότι μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση που θα ασκήσουν. Σε περίπτωση που καταδικαστούν και στην έφεση, τότε θα ισχύει η εξαγορά της τελικής ποινής που θα τους επιβληθεί τότε, ανά 5 ευρώ ημερησίως. Αμανατίδης και Κωτούλας μένουν ελεύθεροι ούτως ή άλλως.
 Το δικαστήριο απάλλαξε από κάθε κατηγορία τους Γιώργο Χριστοβασίλη, Σταύρο Ψωμιάδη, Βαγγέλη Αγγελή, Δημήτρη Δημητρίου, Γιώργο Χαβενετίδη και Γιάννη Παπακώστα.
 http://kourdistoportocali.com/post/31684/paragga