13 Ιαν 2014

Καλά ποιος φταίει ρε… ρεζίληδες; ο Μπουμπουκος; η εσείς ρε νούμερα που τον αποδεχόσαστε ως..υπουργό;



Τα γιουχαΐσματα και οι μούντζες προς τον υπουργό παραΥγείας, Γεωργιάδη, αλλά και η προειδοποίηση του τσατσου-προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη, ότι «μέχρι τον Ιούνιο επαρκούν τα φάρμακα», σημάδεψαν τη... γενική συνέλευση των φαρμακοποιών.
Με γιούχα και μούντζες υποδέχτηκε μία μερίδα φαρμακοποιών τον Μπουμπουκο στη γενική συνέλευση του ΠΦΣ. Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τις αντιδράσεις «αντιαισθητικές» και απάντησε, «δεν είμαι από ζάχαρη και βούτυρο και αντέχω... Ξέρω και εγώ να φωνάζω, αλλά το θέμα είναι να συνεννοηθούμε».
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακείων, τα ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά και η πετσοκομμένη για το 2014 δημόσια φαρμακευτική δαπάνη.
Η απάντηση του Μπουμπουκου στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης ήταν ότι θα ήταν ευτυχής εάν το ύψος της δαπάνης ανερχόταν σε πάνω από 2, 3 ή και 4 δισεκατομμύρια ευρώ, ωστόσο υποστήριξε ότι δεν εξαρτάται από αυτόν, αλλά από τη γενικότερη κατάσταση της πορείας της οικονομίας της χώρας διότι ο μνημονιακός στόχος είναι να πέσει η φαρμακευτική δαπάνη στο 1% του ΑΕΠ και ότι αφορά στο ζήτημα των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φάρμακων. Η διάθεση συμπληρωμάτων διατροφής, βιταμινών και αυτής της κατηγορίας φαρμάκων από καταστήματα και εκτός φαρμακείων ήταν μέσα στις μνημονιακές υποχρεώσεις με μια όμως υποχρέωση .Να μην είναι φάρματα που έχουν..παρενέργειες. Δηλαδή ο ξευτίλας άλλαξε την παγκόσμια πρακτική που λέει ότι δεν υπάρχει φάρμακο χωρίς παρενέργειες.  
 http://ixnos.blogspot.gr/