5 Ιαν 2014

Λυσσάξατε με τον Κυριάκο!

Σωτήριος Καλαμίτσης
Και τί έκανε ρε ο Κυριάκος; Διόρισε τον ανεψιό σε θέση συμβούλου...


[Εκατοστή ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του ..Αρείου Πάγου της μήνυσης για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html ), ενενηκοστή δεύτερη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και τεσσαρακοστή πρώτη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].
Και τί έκανε ρε ο Κυριάκος; Διόρισε τον ανεψιό σε θέση συμβούλου, αφού είχε σπεύσει ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης να εκδώσει αστραπιαίως απόφαση, με την οποίαν όριζε να μην ανασταλεί η δικηγορική ιδιότητα του διορισθέντος, ενόσω αυτός θα προσφέρει τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του στον θείο του. Εμένα τρία πράγματα με ενόχλησαν από αυτή την ιστορία:
α] ότι στην εποχή των τεράστιων μεταρρυθμίσεων που έχουν σαρώσει τη χώρα απ’ άκρου εις άκρον [χα!] απαιτείται υπουργική απόφαση για να μην ανασταλεί η δικηγορική ιδιότητα κάποιου που διορίζεται στο Δημόσιο ως μετακλητός υπάλληλος,
β] νόμισα ότι ο κ. υπουργός είχε πάθει, λόγω της επί δεκαετίες διακονίας του εις την Δικαιοσύνη, «αγκύλωση περί την απονομή δικαίου» και ότι δεν θα ησχολείτο με ρουσφετάκια, και
γ] ότι επιτρέπει ο λίαν προσφάτως ψηφισθείς υπερσύγχρονος Κώδιξ Δικηγόρων να διορίζεται κάποιος στο Δημόσιο, αλλά να διατηρεί τη δικηγορική του ιδιότητα, ενώ θα έπρεπε να ορίζει: «διάλεξε ένα από τα δύο. Μην το παραχέζουμε». 
Επλανήθην, λοιπόν, πλάνην οικτράν δια πολλοστήν φοράν ο αφελής.
Ας επανέλθω, όμως, στον Κυριάκο. Τί έκανε το παιδί πέρα από όσα κάνουν όλοι οι άλλοι καθημερινώς και ασυστόλως; Επειδή ο νέος είναι ανεψιός του; Αν ήταν γκόμενος της αδελφής του κλητήρα του Κυριάκου και το επώνυμό του ήταν Βοϊδόπτσας, θα ενδιαφερόταν κανείς; Γιατί, ας πούμε, δεν γράφει και δεν ξαναγράφει κανείς κάτι για τον κ. Κώστα Δόλογλου, όπως έγραφε η πρασινοσκουφίτσα την 01.10.2006 στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», αλλά το έχει ξεχάσει, επειδή τώρα το κώμα της σώζει τον τόπο μαζί με το κώμα του κ. Δόλογλου;
Δείτε τί έγραφε ρε το πράσινο άτομο:  
«Είδες ο ξάδελφος απ' τη ΔΕΗ; Ποιο είναι το μοναδικό προσόν που μπορεί να εξασφαλίσει μέσα σε μία νύχτα μισθολογική αύξηση 5 κλιμακίων, δύο ημικλιμακίων αμοιβής κι ένα επιπλέον «επίδομα ευθύνης» ύψους 675 ευρώ;
-Ξάδελφος πρωθυπουργού! Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΛΟΓΛΟΥ στα χαρτιά είναι υπάλληλος της ΔΕΗ. Στην πράξη, όμως, βρίσκεται μονίμως αποσπασμένος στη Ρηγίλλης και σε βουλευτικά γραφεία, καθώς πληροί τη μία και μοναδική προδιαγραφή που απαιτούσαν οι θέσεις ευθύνης που έχει κατά καιρούς αναλάβει: ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΨΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΔΥΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!! Η μητέρα του Εθνάρχου Κωνσταντίνου Καραμανλή λεγόταν ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΛΟΓΛΟΥ και το επίθετο αυτό έγινε για τον Κωνσταντίνο ένα πολύτιμο «διαβατήριο».
Ο υπάλληλος κατηγορίας ΓΥ3 (βοηθητικό προσωπικό), ο κλητήρας του 1976 (10/3/76 η πρώτη του πρόσληψη με αριθμό μητρώου 295) που επί Κωνσταντίνου Καραμανλή (έως το 1980, δηλαδή) προήχθη σε απλό καταμετρητή της ΔΕΗ, είναι σήμερα αναπληρωτής διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Αμυνας και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Προηγουμένως πέρασε κι ένα φεγγάρι, το 2005, απ' τη διοίκηση του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ.
Πότε έχει δουλέψει στη ΔΕΗ; Ελάχιστα, πάντα εργαζόταν είτε για το κόμμα (διετέλεσε και γραμματέας Οργανωτικού), είτε για το «Ιδρυμα Καραμανλή», στο οποίο υπήρξε οικονομικός διευθυντής, είτε για το γραφείο του θείου του Αχιλλέα Καραμανλή, όταν εκείνος διατηρούσε τη βουλευτική του έδρα.
Για να μην τον αδικούμε, βέβαια, στα μητρώα της εταιρείας φαίνεται πως τον Απρίλιο του 2006 τον έβγαλε ο δρόμος του κι από τη ΔΕΗ για 17 -ολόκληρες- ημέρες(!) πριν «επιλεγεί» ως στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας κι ανηφορίσει προς Μεσογείων. Απ' τη ΔΕΗ πέρασε για να δικαιολογήσει την αύξηση των 1.500-2.000 ευρώ, η οποία επετεύχθη με τρόπο μοναδικό στα χρονικά της επιχείρησης. Από το μισθολογικό κλιμάκιο 1 που ήταν, έφτασε στο Τ, υπερπηδώντας τα κλιμάκια 1Α, 1Β, Β και Α που υπήρχαν στο ενδιάμεσο της ιεραρχίας. Κι επειδή δεν κρίθηκε προφανώς αρκετό αυτό για τη μισθολογική του αναβάθμιση, ο ξάδελφος πήρε bonus και δύο ημικλιμάκια (που σημαίνουν επιπλέον αποδοχές 10% επί του μισθού του), όπως επίσης και επίδομα ευθύνης της τάξης των 675 ευρώ!
Ο κ. Δόλογλου είναι σήμερα αποσπασμένος στο υπουργείο Αμυνας, απ’ όπου προτιμάει μάλιστα να παίρνει το μηνιάτικό του. Η αξιοζήλευτη επαγγελματική ανέλιξη του Κ. Δόλογλου έγινε τα τελευταία 3 χρόνια. 
Πριν, τα μητρώα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού σπανίως ενημερώνονταν με τις δραστηριότητές του, αφού δεν ήταν και αξιοζήλευτα τα προσόντα και το έργο που είχε να παρουσιάσει. Απ’ το ‘76 που προσελήφθη έως το 1994 έπαιρνε μισθό βοηθητικού προσωπικού έως ότου, την 1/11/94, προσκόμισε κάποιο πιστοποιητικό σπουδών και πήρε το εισιτήριο για την κατηγορία Δ1, που σημαίνει μετάταξη στο επιστημονικό – διοικητικό προσωπικό. ΄Εκτοτε χάνονται τα ίχνη του απ’ την εταιρεία (ήταν τα χρόνια των αποσπάσεών του) και «ξαναβρίσκονται» μετεκλογικά. Οπότε αρχίζει κι η «τρελή» του κούρσα στην εταιρεία.
Το 2005 «επιλέγεται» για τη θέση του διευθυντή στον Οργανισμό Ασφάλισης του προσωπικού της ΔΕΗ. Για να γίνει αυτό ωστόσο, παρεκάμφθησαν «ανούσιες λεπτομέρειες» που υπήρχαν στην προκήρυξη για τη θέση, όπως το ότι απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η γνώση της αγγλικής, η οποία βεβαίως πιστοποιείται με προσκόμιση σχετικού και αναγνωρισμένου πτυχίου. Ο Κ. Δόλογλου προσκόμισε, απλώς, μία βεβαίωση φροντιστηρίου που πιστοποιούσε ότι έχει παρακολουθήσει –κάποια- μαθήματα αγγλικής.
Αλλά παρά τις έντονες αντιδράσεις της ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ ή την κοινοβουλευτική ερώτηση που είχε καταθέσει τότε ο Μιχ. Καρχιμάκης (Μάιος 2006), ο Κ. Δόλογλου πήρε ανεμπόδιστα τη θέση.  ΄Ομως, δεν μακροημέρευσε: Δέκα μήνες έμεινε στον οργανισμό κι η ΠΑΣΚΕ ΟΑΠ (Οργανισμός Ασφάλισης Προσωπικού) – ΔΕΗ τον κατηγορεί ότι τα διέλυσε όλα. Τί λέει στο δισέλιδο κείμενό της η συνδικαλιστική παράταξη;
«Ο κ. πρώην γενικός κατά τρόπο μεροληπτικό, αδικαιολόγητο και εμπαθή μείωσε τη βαθμολογία πολλών στελεχών και μισθωτών του Οργανισμού σε ορισμένες περιπτώσεις 100 έως 150 μονάδες κάτω, δημιουργώντας ζητήματα άνισης και δυσμενούς μεταχείρισης μέσα στους εργαζόμενους διαταράσσοντας έτσι το εργασιακό κλίμα της υπηρεσίας. Είναι φανερό ότι δεν άλλαξε τίποτα από πλευράς των στελεχών και των εργαζομένων, αλλά μόνο από πλευράς του ίδιου, ο οποίος χρησιμοποίησε προσωρινά και καιροσκοπικά τον οργανισμό με τις ευλογίες των γνωστών υποστηρικτών του».
Την ίδια στιγμή που ο κ. Δόλογλου μείωνε τη βαθμολογία των συναδέλφων του, αύξανε τις δικές του μισθολογικές κλίμακες. Κι αφού τα πήρε όλα… έφυγε με απόσπαση για το υπουργείο Αμυνας με βάση κοινή υπουργική απόφαση που εξέδωσαν στις 14 Απριλίου 2006 ο Ευ. Μεϊμαράκης κι ο Δημ. Σιούφας. Μάλιστα, όπως φαίνεται στα αρχεία της ΔΕΗ, ο Κ. Δόλογλου επέλεξε να πληρώνεται απ’ το υπουργείο Αμυνας, όπου η θέση του αναπληρωτή διευθυντή στη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Αμυνας είναι προφανώς πιο επικερδής απ’ το μισθό που παίρνει απ’ τη ΔΕΗ.
Συμπέρασμα: Αμα έχεις «μπάρμπα» στην κυβέρνηση, όλα γίνονται. Πόσω μάλλον, αν έχεις ξάδελφο τον ίδιο τον πρωθυπουργό…»
Εκεί τελείωσε το ρεπορτάζ της πρασινοσκουφίτσας το 2006. Η συνέχεια έχει ως εξής: 
«Τον ορισμό του κ. Κωνσταντίνου Δόλογλου, Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε.,  ως Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, με αρμοδιότητα την εποπτεία των Γενικών Διευθύνσεων, Ορυχείων, Παραγωγής και Εμπορίας από 1.4.2013 αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΗ κατά τη συνεδρίασή του στις 19 Μαρτίου.  
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΟΛΟΓΛΟΥ
Ο κ. Κωνσταντίνος Δόλογλου γεννήθηκε το 1957. Είναι οικονομολόγος και λογιστής φοροτεχνικός Α΄ τάξεως με πολυετή εμπειρία και προϋπηρεσία στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων καθώς και στην οικονομική διαχείριση μεγάλων μονάδων. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και του τμήματος Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει εργασθεί σε θέσεις ευθύνης τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα και έχει διευθύνει υπηρεσίες ΝΠΙΔ, υπηρεσίες του Δημοσίου, υπηρεσίες ΔΕΚΟ και το σύνολο Οργανισμού Κοινωνικής Ασφάλισης.
Διετέλεσε ανώτερο στέλεχος της ΔΕΗ (Σύμβουλος Διοίκησης), Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ με υπηρεσίες σ΄ ολόκληρη την επικράτεια για την εξυπηρέτηση 60.000 ασφαλισμένων στους κλάδους ασφάλισης, πρόνοιας και υγείας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αρμοδιότητα σε θέματα πολιτικής εθνικής άμυνας και επιτελικού σχεδιασμού, Οικονομικός Διευθυντής του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής και Έπαρχος Ικαρίας. Έχει εμπειρία σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, προγραμμάτων ΚΠΣ και ΕΣΠΑ, διοίκησης ανθρωπίνων πόρων και φορολογικής, εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας και υπήρξε αιρετό μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Γυμναστηρίου Χαλανδρίου και Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου. Υπηρέτησε ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός Στρατολογικού. Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά».
Αυτά δεν τα έγραψε, όμως, η πρασινοσκουφίτσα. Πού να τολμήσει να  εκθειάσει τα προσόντα του κ. Δόλογλου, ο οποίος διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Γυμναστηρίου Χαλανδρίου και υπηρέτησε ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός Στρατολογικού. Για να της τρίψουν στη μούρη το άρθρο της του 2006;
Σωτήριος Καλαμίτσης  - χρονίως πάσχων από ανίατη παραληρηματική αντιλαμογιακή, αντινεποτίστικη, αξιοκρατική διαταραχή, εξ ου και δεν θα πληρώνω € 25 για εισαγωγή στο Δρομοκαΐτειο
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 http://taxalia.blogspot.gr/2014/01/blog-post_9304.html#more