5 Ιαν 2014

Το ανέκδοτο της ημέρας. Η Ντόρα λέει να τιμωρηθούν οι διεφθαρμένοι

Ένα ενδιαφέρον άρθρο σήμερα έχει να κάνει με την Ντόρα Μπακογιάννη η οποία πήγε σε εκδήλωση κρητικών σωματείων και έβγαλε λόγο για το 2014. Όπως λέει το σχετικό ρεπορτάζ, την εκδήλωση οργάνωσε η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης και ...
η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών στο Κρητικό εστιατόριο «Μύθος» όπου τα μέλη των Κρητικών Σωματείων είχαν την ευκαιρία να την γνωρίσουν από κοντά την ίδια και τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελα και να ανταλλάξουν ευχές.
Προφανώς οι Κρητικοί που ζουν στην Αυστραλία είχαν μεγάλη όρεξη να δουν την Ντόρα και να συνομιλήσουν μαζί της, αλλά εν πάση περιπτώσει δεν είναι αυτό το θέμα αλλά οι δηλώσεις που έκανε η Εξερευνήτρια. Όπως είπε μεταξύ άλλων: «Θα τιμωρηθούν και όλοι οι επίορκοι και οι διεφθαρμένοι και θέλω να πιστεύω πως θα εφαρμόσουμε τέτοιους μηχανισμούς που δεν θα επιτρέψουν ξανά τέτοια φαινόμενα». Εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα βγει το 2014 από την κρίση ενώ έκανε και μια φιλοσοφική τοποθέτηση.  Είπε πως η γενιά της είναι η πιο τυχερή γιατί δεν γνώρισε πολέμους αλλά ευημερία. «Αυτό μας έκανε άπληστους και πληρώνουμε τα λάθη μας. Από την κρίση αυτή θα βγούμε πιο δυνατοί γιατί θα έχουμε μάθει», κατέληξε.
Συμφωνούμε απόλυτα με την κ. Μπακογιάννη μόνο που χρειάζεται μια διευκρίνιση σε ότι αφορά την τιμωρία των επίορκων και διεφθαρμένων. Εννοεί και τους διεφθαρμένους από τη Siemens ή μήπως επειδή εκείνη η υπόθεση έκλεισε και η γερμανική εταιρεία μοιράζει τώρα υποτροφίες, πρέπει να την ξεχάσουμε τη δικαιοσύνη; Άραγε να πάνε φυλακή και όσοι πήραν λεφτά, χορηγίες, λεμονοστύφτες, δώρα γάμων από τη Siemens;
Επίσης θα πάνε φυλακή και όσα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο με τις μίζες στα εξοπλιστικά. Διότι ένα πουλάκι μας λέει ότι αν ανοίξουν τα στόματα τότε όσα έγιναν και την περίοδο 1990-1993 θα μας κάνουν να φρίξουμε.
Αν, λοιπόν, τιμωρηθούν κι όλοι εκείνοι, τότε θα είμαστε απόλυτα σύμφωνοι σε όλα με τη Ντόρα. Μέχρι και που θα την… ψηφίζαμε που λέει ο λόγος. Αλλιώς θα είναι το ανέκδοτο της ημέρας, να μιλάει η Ντόρα για δικαιοσύνη και τιμωρία των διεφθαρμένων.
 http://www.antinews.gr