10 Ιαν 2014

Τα παιχνίδια του Τραπεζιτάκου

taxidromikoaokokok081Γράφει το Παρατηρητήριο 
του Lykavitos.gr
Πάρτε το χαμπάρι!
Όπως κάθε εξοπλιστική μίζα θέλει τον Γερμανό της έτσι και κάθε τραπεζική λοβιτούρα θέλει τον Προβόπουλο της...

Ο Άγγελος Φιλιππίδης, πέταξε ήδη την μπηχτή για το πόσα «κόκκινα» δάνεια έχει το ΤΤ και πόσα (πολύ-πολύ περισσότερα) έχουν οι συστημικές τράπεζες.
Η διαφορά είναι ότι εκεί οι έλεγχοι ήταν στημένοι και τα κυνηγητά ανύπαρκτα,αφού ο Προβόπουλος ξέρει ποιους προστατεύει.
Δεν δαγκώνεις το χέρι που σε έχει ταϊσει. Πριν γίνει ο «Διοικητής» ο Τραπεζιτάκος ψωμίστηκε στα συγκεκριμένα μαγαζιά. Και δεν ξεχνάει.
Ενώ τα καλόπαιδα του ΤΤ πάνε με ένταλμα σύληψης δαγκωτό.
Ανάμεσα στις άλλες «αμαρτίες» τους και το δάνειο στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, το οποίο υπερτονίζουν οι «τίμιοι» ιδιοκτήτες – συνεταίροι του Λαυρέντη στον Σκάι,  μέσα από τα ρεπορτάζ των (εγκύρων και… εντίμων) δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού και της «Καθημερινής».
Από την άλλη μεριά, δεν μπορεί να συνεχιστεί το ποινικό καλαμπούρι με τα ισόβια για οικονομικά εγκλήματα. Πουθενά δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Ούτε μπορεί να μετατραπεί η νομοθεσία που αντιμετωπίζει ως κακουργήματα τις οικονομικές παραβάσεις σε εργαλείο εξόντωσης ανθρώπων που, με διάφορες εισαγγελικές προφάσεις, σαπίζουν προφυλακισμένοι στα κρατητήρια μόνο και μόνο για να κάνει τα παιχνίδια της η άρχουσα κλεπτοκρατία.