19 Ιαν 2014

Πόλεμος στο Πεντάγωνο για την “αποστολή στην Αφρική” – Αντιδράσεις στρατηγών

61480_10202403098150450_2039298040_nΠόλεμος επικών διαστάσεων έχει ξεσπάσει στο Πεντάγωνο με αφορμή την εμπλοκή της Ελλάδας στα καλά καθούμενα στον εμφύλιο πόλεμο της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας. Πολλοί ατρατιωτικοί σε ανώτατο επίπεδο έχουν εκφράσει τη ...
δυσαρέσκειά τους για την εμπλοκή η οποία επισημαίνουν ότι προήλθε με δική μας πρωτοβούλια και όχι από πίεση της ΕΕ.
Γιατί αντιδρούν; Επειδή γνωρίζουν ότι το κόστος της λειτουργίας του στρατηγειου στη Λάρισα θα το επωμιστούμε εμείς και όχι η ΕΕ . Ο περίφημος λογαριασμός ΑΘΗΝΑ ο οποίος υποτίθεται χρηματοδοτεί τέτοιου είδους επιχειρήσεις και δραστηριότητες υπάρχει μόνο στα χαρτιά και αυτό το έχει δείξει η πραγματικότητα. Το στρατηγείο για να λειτουργήσει χρειάζεται τουλάχιστον 250 άτομα και ο χρόνος της επιχείρησης στην Αφρική εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες. Συνεπώς τα χρήματα που κληθούμε να πληρώσουμε δεν είναι καθόλου λίγα. Και οι στρατηγοί λένε ότι δεν μπορεί την ίδια ώρα που δεν δίνουμε επίδομα παραμεθορίου να πληρώνουμε την εκστρατεία του Ολάντ για τα χρυσωρυχεία του στην Αφρική!
Και βέβαια είναι δεδομένο ότι κάποιοι Έλληνες στρατιωτικοί θα πάνε και επι τόπου στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία ως σύνδεσμοι με το στρατηγειο της Λάρισας. Το ρίσκο δεν είναι μικρό αφού οι συγκρούσεις που γίνονται στη περιοχή είναι εκτός ελέγχου.
Το κλίμα στο Πεντάγωνο επιδεινώνει η βεβαιότητα ότι πίσω απ΄ όλη αυτή την ιστορία υπάρχει παρασκήνιο για τις κρίσεις των Αρχηγών και ειδικά αυτές του Α/ΓΕΕΘΑ και του Α/ΓΕΣ .
Ο Κωσταράκος πάει στις Βρυξέλλες όπου αύριο θα αποφασιστεί και τυπικά η ανάθεση της επιχειρησιακής διοίκησης στο στρατηγείο της Λάρισας.
 http://armynews.gr/?p=13696