15 Ιαν 2014

Ομολογία διάλυσης: Κλείνουν το ΑΤ Ακροπόλεως επειδή δεν μπορούν να το προστατεύσουν από τις επιθέσεις

Κλειστόν θα γράφει το ΑΤ Ακροπόλεως μέσα στο επόμενο διάστημα, αφού το συγκεκριμένο τμήμα δεν θα λειτουργεί πια. Επίσημα η ΕΛΑΣ κάνει λόγο για αναδιοργάνωση αλλά ανεπίσημα γίνεται γνωστό πως δεν μπορούν να το προστατεύσουν ...


Το Διάταγμα το πρότεινε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και έχει σταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επικύρωση.
Όσο για τους 150 αστυνομικούς οι οποίοι υπηρετούν εκεί, αυτοί θα απορροφηθούν από τα άλλα τρία τμήματα του κέντρου, δηλαδή της Ομόνοιας, του Συντάγματος και των Εξαρχείων.
Από το υπουργείο γίνεται γνωστό πως η κατάργηση του αστυνομικού τμήματος της Ακρόπολης, είναι μια ξεχωριστή υπόθεση, παραδεχόμενο ωστόσο πως θα ακολουθήσουν και άλλες αλλαγές το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ.
Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σε λίγες μέρες από τον υπουργό κ. Δένδια και προβλέπει, εκτός των άλλων, αναδιάταξη των δυνάμεων, με κύριο στόχο την αστυνόμευση στον δρόμο και τον περιορισμό των αστυνομικών που θα υπηρετούν στα τμήματα.
Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν και άλλες συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων, που θα υλοποιηθούν με Προεδρικά Διατάγματα.
Εντούτοις, γίνεται γνωστό πως υπήρχε μεγάλο πρόβλημα καθώς το συγκεκριμένο τμήμα έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο των αντεξουσιαστών και έχει δεχτεί πλήθος επιθέσεων με μολότοφ.

Πηγή: www.news247.gr