29 Ιαν 2014

Σε εταιρείες στην Ινδία ανατίθεται η λειτουργία των γραφείων Τύπου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ !!!


nd_syrizaΣε εξωτερικούς συνεργάτες στην Ινδία ανατίθεται η λειτουργία των γραφείων Τύπου τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσαν με διαφορά μόλις 40 δευτερολέπτων τα δύο κόμματα νωρίς σήμερα το πρωί. ...Το σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει να κάνει με το ευνοϊκότερο καθεστώς αλλά και το φθηνότερο κόστος της μισθωτής εργασίας στην Ινδία, δεδομένου του ότι…οι ανάγκες προσωπικού των δύο γραφείων Τύπου το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα αυξημένες, ενώ αυξάνονται ολοένα και περισσότερο ημέρα με την ημέρα.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, με δεδομένη την εξάπλωση των νέων μέσων αλλά και το τεταμένο πολιτικό κλίμα, η πολιτική αντιπαράθεση των δύο κομμάτων απαιτεί χρόνους αντίδρασης που σε πολλές περιπτώσεις δεν υπερβαίνουν τα λίγα λεπτά. «Όταν για παράδειγμα ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει δηλώσεις για την 17Ν, ο χρόνος απόκρισης του γραφείου Τύπου της ΝΔ πρέπει να είναι μηδαμινός. Δεν έχει τόση σημασία το κείμενο της ανακοίνωσης, όμως η απάντηση πρέπει να έρθει άμεσα και να είναι όσο το δυνατόν πιο επιθετική και περιφρονητική. Σε τέτοιες περιπτώσεις οτιδήποτε πάνω από δύο λεπτά συνιστά μέγιστο ατόπημα» αναφέρει στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Κάθε στιγμή της ημέρας βουλευτές και πολιτικά στελέχη του αντίπαλου κόμματος δίνουν συνεντεύξεις σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, μιλούν στη Βουλή, εκδίδουν ανακοινώσεις ή γράφουν στο twitter. Καταλαβαίνετε ότι απαιτείται τεράστιος αριθμός εργαζομένων για να απαντήσει κανείς στην καθεμία δήλωση, σε χρόνο κάτω του ενός λεπτού. Το περιεχόμενο των ανακοινώσεων δεν είναι πρόβλημα, για αυτό υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες, έτοιμα κλισέ και λογοπαίγνια προς χρήση και προκατασκευασμένες επιθέσεις προς εκτόξευση. Είναι η ταχύτητα δακτυλογράφησης, σύνταξης και αποστολής που απαιτεί μια πολυάριθμη, πειθαρχημένη και σκληροτράχηλη ομάδα» συμπληρώνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι ανθρωπίνου δυναμικού και των δύο κομμάτων έκριναν πως οι ανάγκες αυτές δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν εκ των έσω ή με προσλήψεις εντός Ελλάδος, όπου το εργασιακό πλαίσιο δεν είναι ακόμη αρκετά ευέλικτο, παρά τις βελτιώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. «Η ανάθεση της λειτουργίας στην ινδική εταιρεία ήταν μονόδρομος» τονίζει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που συμπληρώνει «ο μόνος ενδοιασμός ήταν ότι οι Ινδοί εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν ελληνικά, όμως τελικά κρίθηκε πως κάτι τέτοιο δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, μιας και η γλώσσα στις ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου δεν αλλάζει ποτέ».

Τις ανακοινώσεις των δύο κομμάτων περί μεταφοράς των γραφείων στην Ινδία ακολούθησαν εντός δευτερολέπτων εκατέρωθεν ανακοινώσεις στις οποίες ο συντάκτης επιτίθεται με ύβρεις κατά του αντιπαλου. «Ο κ. Τσίπρας το παίζει υπέρ των εργαζομένων αλλά καταδικάζει τους εργαζόμενους του και μαζί τον ελληνικό λαό στην καταστροφή αναθέτοντας το γραφείο Τύπου σε Ινδούς» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά της τονίζει: «Εκεί κατάντησαν ο κ. Σαμαράς και η παρέα του που διώχνουν ακόμα και το γραφείο Τύπου του κόμματός τους από τη χώρα. Αλλά δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από αυτούς. Σύντομα ο λαός μας θα τους στείλει και τους ίδιους στην Ινδία».


Σάτυρα από το to koulouri