7 Ιαν 2014

Γιατί η κ. Μαργωμένου της “Καθημερινής” στηρίζει τόσο τον κ. Βαρβιτσιώτη;


Πριν από μερικές ημέρες το Antinews είχε αποκλειστικό ρεπορτάζ για έναν υπουργό που πήγε στην Πάολα, πέταξε λουλούδια και στην καθομιλουμένη «τα έσπασε» στα μπουζούκια. Δεν ανέφερε το όνομα του υπουργού, αν και...
θα μπορούσε να το κάνει και στη συνέχεια η είδηση αυτή αναπαράχθηκε από όλα τα sites και blogs. Άλλα αναφέροντας την πηγή της αδιαμφισβήτητης είδησης κι άλλα όχι.
Κάποιοι μάλιστα «πειρατές» του διαδικτύου έκαναν μοντάζ σε φωτογραφία και παρουσίασαν τον Μ. Βαρβιτσιώτη να κρατά έναν πυρσό μπροστά από την τραγουδίστρια. Από εκείνη τη στιγμή ο υπουργός Ναυτιλίας εξέδωσε σειρά ανακοινώσεων με τις οποίες επιβεβαίωσε ότι πήγε στο εν λόγω μαγαζί αλλά η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε ήταν πλαστή.
Εν πάση περιπτώσει η υπόθεση τελείωσε εκεί, ωστόσο, κάποιοι της λεγόμενης «σοβαρής» δημοσιογραφίας, που ποτέ δεν έχουν κάνει ρεπορτάζ αλλά κάθονται στο σπιτάκι τους και γράφουν αναλύσεις του… (τζιζ), τα ’βαλαν με το antinews που δημοσιοποίησε μια είδηση, πράγματι αδιαμφισβήτητη. Χωρίς να έχουν ιδέα πώς μάθαμε την είδηση, μας κατακρίνουν και μας τσουβαλιάζουν μαζί με τους «πειρατές» που έφτιαξαν πλαστές φωτογραφίες προκειμένου να συκοφαντήσουν τον κ. Βαρβιτσιώτη.
Καλή ώρα κάποια Μαρίλη Μαργωμένου της Καθημερινής. Πρώην άξιο τέκνο της δημοσιογραφικής σχολής του ΔΟΛ και μάλιστα «παιδί» του Θανάση Λάλα, μας κάνει… κουλτουριάρικη επίθεση και μας κατηγορεί για συνωμοσία στην υπόθεση των μπουζουκιών, της Πάολας και του Βαρβιτσιώτη. Γράφει μεταξύ άλλων η εν λόγω κυρία της δημοσιογραφίας που εργάζεται στη… σοβαρή Καθημερινή.
«Υπάρχει ένα περιστατικό που μας διηγήθηκαν και δεν χωράει αμφισβήτηση». Κάπως έτσι αρχίζουν πάντα οι θεωρίες συνωμοσίας στο Ίντερνετ. Έτσι όπως άρχισε και το ρεπορτάζ του site «antinews.gr» την επομένη των Χριστουγέννων. Και μετά περιέγραψε πως ένας υπουργός «έκανε μεγάληζημιάσε μαγαζί», πως οι θαμώνες σχολίαζαν ότι «ο υπουργός ξοδεύει χιλιάρικα για λουλούδια την ώρα που συζητάμε αν ο κόσμος θα παγώσει ή όχι» και πως «κάποιος πρέπει να μαζέψει τον εν λόγω κύριο». Καθώς η «είδηση» εξαπλωνόταν στις ρούγες του ιντερνετικού χωριού, εμφανίστηκε ξαφνικά και μια φωτογραφία του Μ. Βαρβιτσιώτη μέναν πυρσό (!) να αποθεώνει την αοιδό Πάολα. Ήταν η ίδια ακριβώς φωτογραφία που έκανε τον υπουργό να πληκτρολογήσει έξαλλος τη σχετική διάψευση στο twitter. Γιατί η μεν φωτογραφία ήταν κολλάζ της κεφαλής του Μ. Βαρβιτσιώτη πάνω στο σώμα ενός τυχαίου θαμώνα, η δε Πάολα το βράδυ των Χριστουγέννων είχε δει μόνο από μακριά τον υπουργό, ο οποίος κάθισε όλη κι όλη μισή ώρα στο μπαρ του μαγαζιού. Αλλά καθώς στον άγριο κόσμο του Ιντερνετ οι διαψεύσεις έχουν τόση αναγνωσιμότητα όση και τα ψιλά γράμματα στις συσκευασίες των σαμπουάν, το λήμμα «Βαρβιτσιώτης Πάολα» στο Google δίνει αυτές τις μέρες 285.000 αποτελέσματα! Όσο για το ιντερνετικό λύμα που βρόμισε την υπουργική στολή, γιαυτό κανείς απ’ όσους αναδημοσίευσαν το «ρεπορτάζ» δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει συγγνώμη. Γιατί ισχύει πάντα ο χρυσός κανόνας του Ίντερνετ: «Ποτέ μην αφήνεις την αλήθεια να σου καταστρέψει μια ωραία ιστορία».
Δηλαδή η κ. Μαργωμένου, που προφανώς δεν έχει ασκήσει ποτέ της πραγματική δημοσιογραφία, λέει ότι το antinews έγραψε μια είδηση που είναι ψεύτικη και δεν δημοσίευσε στη συνέχεια τη διάψευση του υπουργού.
Ερώτημα πρώτο για τη «δημοσιογράφο»: Ξέρει τι έγινε εκείνη τη νύχτα στο συγκεκριμένο μαγαζί; Ήταν παρούσα και μπορεί να μας διαψεύσει; Ξέρει πράγματι που κάθισε ο υπουργός ή τι έκανε; Ή μήπως διάβασε την ανακοίνωση του υπουργείου και έμεινε σ’ αυτήν γιατί έτσι έχει μάθει να κάνει δημοσιογραφία;
Ερώτημα δεύτερο: Άνθρωποι του antinews ήταν εκεί και είδαν τι πραγματικά έγινε. Και τα μάτια μας δεν μας γελάνε καθόλου. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει σημασία τι είδαμε αλλά τι πιστεύει η κ. Μαργωμένου και οι όμοιοί της για την  είδηση που δημοσιεύσαμε. Τι θέλει δηλαδή; Να της φέρουμε και τον αυτόπτη μάρτυρα για να πειστεί ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι στο διαδίκτυο;
Ερώτημα τρίτο: Ποιος ο λόγος της κυρίας και της εφημερίδας να σπεύσουν να στηρίξουν τον υπουργό και κάθε υπουργό; Και μάλιστα με ένα άρθρο που συνδέει την αδιαμφισβήτητη είδηση που βγήκε στα μπουζούκια με τις θεωρίες συνωμοσίας για την αιθαλομίχλη ή τους αεροψεκασμούς;
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κυρία μου. Στο antinews βάζουμε ειδήσεις πραγματικά διασταυρωμένες και ποτέ δεν «στήνουμε» κανέναν στον τοίχο χωρίς στοιχεία και χωρίς να το αξίζει. Όταν θα μάθετε από δημοσιογραφία τα ξαναλέμε.
 http://www.antinews.gr/2014/01/07/241112/#more-241112