13 Ιαν 2014

Γιατί ο Καραμανλής δεν πήγε στη φιέστα Σαμαρά, Βενιζέλου, Μπαρόζο

karamanlis6Τα μεγάλα, συστημικά Μέσα Ενημέρωσης την περασμένη Τετάρτη 8 Ιανουαρίου επιχείρησαν να μετατρέψουν σε ζήτημα… «μείζονος εθνικής σημασίας» την απουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα από την..
φιέστα για την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. που έστησαν στο Ζάππειο οι κ.κ. Α. Σαμαράς και Ε. Βενιζέλος με τις ευλογίες του Μ. Μπαρόζο.
Απ’ όσο φαίνεται, μετά από την πρώτη ανάλυση των γεγονότων της προηγούμενης εβδομάδας, ο λόγος ήταν διττός: Πρώτον, να ακολουθήσουν την επικοινωνιακή στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου επιχειρώντας να ενισχύσουν το σενάριο της «ανεύθυνης Αριστεράς». Δεύτερον, να βάλουν όσο πιο χαμηλά γινόταν μια άλλη είδηση, ίσως πιο σπουδαία τόσο για τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ όσο και για αυτές που αναμένονται στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό: Την απουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από τη φιέστα αλλά και όλες τις συνευρέσεις του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών με τους άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Ποιοι λόγοι δεν οδήγησαν τον Καραμανλή στη φιέστα;
Σύμφωνα, μάλιστα, με σχετικό ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας «Το Παρόν», ο κ. Κώστας Καραμανλής γύρισε την πλάτη του στο κάλεσμα του Μεγάρου Μαξίμου να παρευρεθεί στην φιέστα -«τραγέλαφο», κατά πολλούς- εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του απέναντι στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος επιχειρεί με δημόσιες δηλώσεις του να επιρρίψει σχεδόν όλες τις ευθύνες για τη δημοσιονομική κρίση της χώρας, στην περίοδο 2004 – 2009. Αλλοι πάλι, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, υποστηρίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήθελε να συναντήσει τον πρόεδρο της ΕΕ Μ. Μπαρόζο τον οποίο φέρεται να θεωρεί ως έναν από τους βασικούς υπαίτιους για την υπαγωγή της Ελλάδας στο μνημόνιο.
«Είτε για τον έναν, είτε για τον άλλο λόγο», αναφέρουν στο «nez.gr» άτομα του καραμανλικού μπλοκ, το σίγουρο είναι ότι η απουσία Καραμανλή είχε σημασία αρνητική για το πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού. Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός, σίγουρα, ακόμη και αν δεν το εκδηλώσει, φαίνεται ότι οριστικά έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του τόσο απέναντι στον ίδιο τον κ. Σαμαρά, όσο και στα άτομα του περιβάλλοντος του.
http://www.nez.gr/archives/31889