9 Ιαν 2014

Ποιος είναι ο Άγγελος Φιλιππίδης. Βρίσκεται στη Νέα Υόρκη...

Ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι το πιο "γνωστό" από τα πρώην στελέχη του Ταχ. Ταμιευτηρίου για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Ο ίδιος φέρεται να βρίσκεται πάντως στη Νέα Υόρκη...
Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της «Εμπορική Χρηματιστηριακή» (1991-1993) και Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της «Εμπορική Κεφαλαίου» (1993-1994). Στη συνέχεια διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της «Διεθνής Χρηματιστηριακή» (1994) και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Όμιλος Διεθνών Συμβούλων» (1994-1999), που παρείχε συμβουλές σε επιχειρήσεις για θέματα στρατηγικών αποφάσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Διετέλεσε και υπεύθυνος της οικονομικής επιτροπής της ΝΔ πριν γίνει κυβέρνηση το 2004.
Την περίοδο 2000-2003 ήταν Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός και από το 2003 έως σήμερα ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα στον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα και σε χώρες της Βαλκανικής.
Τον Οκτώβριο του 2007 τοποθετήθηκε πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ενώ το τελευταιο διάστημα ζει κι εργάζεται στη Νέα Υόρκη. 
Εδώ και μήνες ο εισαγγελέας για το ξέπλυμα του χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, η διεύθυνση εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος και η εισαγγελία Αθηνών, είχαν προχωρήσει σε μία εκτεταμένη έρευνα για τα δάνεια που έδωσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όταν στην ηγεσία του ιδρύματος ήταν ο κ. Άγγελος Φιλιππίδης. Η εποπτική αρχή του τραπεζικού συστήματος σημειώνει ότι υπέρογκα δάνεια δόθηκαν κατά παράβαση τραπεζικών κριτηρίων. Ωστόσο, ο κ. Φιλιππίδης υποστηρίζει ότι τα δάνεια δόθηκαν έπειτα από στάθμιση με βάση επιχειρηματικά τραπεζικά κριτήρια.