4 Ιαν 2014

Μ.Λιάπης: Τζάμπα βίλα με κοινοτικά κονδύλια;


Μιχάλης ΛιάπηςΟ ασκός του Αιόλου άνοιξε για τον πρώην υπουργό, Μιχάλη Λιάπη, μετά την σύλληψή του για το ανασφάλιστο και με πλαστές πινακίδες όχημά του, καθώς σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής και το Πρώτο Θέμα η ...
εξοχική του κατοικία, ένα πολυτελέστατο σπίτι στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας φαίνεται ότι ανακαινίστηκε με κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, έτσι ώστε να γίνει ξενώνας, παρόλο που ποτέ δεν φιλοξενήθηκαν τουρίστες, όπως κατέγραψε η κάμερα του ALPHA.
Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στο ΣΚΑΙ στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, ο οποίος έχει επισκεφθεί το σπίτι και αναφέρει ότι είναι της οικογένειας και όχι τουριστικό μέρος.
Όπως συγκεκριμένα αναφέρει το δημοσίευμα η σχετική χρηματοδότηση εγκρίθηκε από την εταιρεία ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε. και την έγκριση φέρεται ότι ανέλαβε να υπογράψει ο τότε νομάρχης και σημερινός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος.
Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κοντογεώργος διώκεται ήδη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία, διότι υπάρχουν καταγγελίες πως παρείχαν παράνομα εγγύηση στην εταιρεία ΕΥΡΥΤΑΝΕΙΑ Α.Ε. για να εξασφαλίσει δάνειο 4,7 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA μάλιστα παρουσίασε έγγραφο στο οποίο η θεία του Μιχάλη Λιάπη ζητά από τον ΕΟΤ στις 21 Ιουνίου του 1995 να προχωρήσει σε έναρξη εργασιών και βάσει αυτού εγκρίθηκε επιδότηση 10 εκατομμυρίων δραχμών για την ανακαίνιση του εξοχικού.
Σύμφωνα με το πόθεν έσχες το συγκεκριμένο σπίτι ανήκει κατά 50% στον Μιχάλη Λιάπη, αλλά και σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει ο ALPHA η οικογένεια Λιάπη ζήτησε το 2002 την παύση λειτουργίας της επιχείρησης, δηλαδή των ενοικιαζόμενων δωματίων που φτιάχτηκαν με κοινοτικά κονδύλια.http://www.paraskhnio.gr