23 Ιαν 2014

Στον δρόμο που χάραξε η ανακρίτρια Αντωνία Ηλία ο Γριβέας και η Βάτσικα

an-thumb-largeΓράφει ο Ρεπόρτερ της Ευελπίδων
του Lykavitos.gr
Το ίδιο χαρτί, που έπαιξε η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία και σχεδόν κέρδισε την παρτίδα της (μη) έκδοσής της στην Ελλάδα από τις Αγγλικές Αρχές, φαίνεται ότι επιχειρούν να παίξουν οι
επιχειρηματίες Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα, οι οποίοι συνελήφθησαν και δεν παραδόθηκαν , όπως επιμένουν ανώτερες ελληνικές εισαγγελικές πηγές.
Το θέμα είναι βέβαια σε κάθε περίπτωση πώς προφανώς είχαν εξαντληθεί οι δυνατότητες για το ζεύγος, το οποίο σημειωτέον έχει και δυο παιδιά σε μικρή ηλικία που ζούν στο Λονδίνο.
Το προηγούμενο των εκδόσεων από τη Μεγάλη Βρετανία δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό, αν αναλογιστεί κανείς πώς ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της ελληνικής δικαιοσύνης, η καταζητούμενη για την υπόθεση  του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος, πρώην ανακρίτρια,  Αντωνία Ηλία, δεν έχει εκδοθεί ακόμα στην Ελλάδα από το 2011 οπότε και συνελήφθη.
Μάλιστα είναι ήδη ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς τα αγγλικά δικαστήρια θεωρούν πώς δεν τους έχουν σταλεί τα επαρκή στοιχεία για την εκδοσή της, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πώς η ίδια ισχυρίστηκε ότι οι ελληνικές αρχές εχουν παραβιάσει το τεκμήριο αθωότητά της, πριν δικαστεί.
Οι αγγλικές αρχές έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα δικαιωμάτων  και ευρωπαικού δικαίου, γεγονός που πιθανόν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι τα επιχειρήματά της εισακούστηκαν .
Η ανακοίνωση του συνηγόρου τους και δη μια συγκεκριμένη φράση, πιθανόν δίνει το ίδιο στίγμα: «σε σχέση με όσα διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, θέλω να δηλώσω ότι, ενώ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δημιουργούν επικίνδυνα αρνητικό κλίμα σε βάρος των εντολέων μου για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, πριν κριθούν από τη Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύονται».
Πιθανόν δηλαδή θα επικαλεστούν καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας