Σαφές μήνυμα στον Φώτη Κουβέλη ότι δεν θα ανεχθεί περιθωριοποίησή του έστειλε πριν από λίγο ο Βασίλης Οικονόμου της ΔΗΜ.ΑΡ ο οποίος με δήλωσή του..
εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό του από Δελτίο Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ. Το δελτίο τύπου αφορούσε στην συζήτηση επίκαιρης επερώτησης της Κ.Ο της ΔΗΜ.ΑΡ στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή από το οποίο όπως καταγγέλλει ο βουλευτής είχε αφαιρεθεί η δική του ομιλία.
« Η προσπάθεια κάποιων στη ΔΗΜΑΡ να αυτοπροβληθούν και να εμφανίζουν τη προσωπική τους θέση ως τη μόνη θέση του κόμματος αφαιρώντας οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση, σκέψη και τοποθέτηση δεν αρμόζει στις παραδόσεις της Ανανεωτικής Αριστεράς που οι ίδιοι θεωρούν ότι εκπροσωπούν. Η δημιουργία του Τρίτου Πόλου και η προώθηση των ιδεών του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού δεν μπορεί να προκύψει με αποκλεισμούς και ηγεμονισμούς. Το κλίμα που αναπτύσσεται εντός της Δημοκρατικής Αριστεράς απομακρύνει δυστυχώς ικανά στελέχη από το κόμμα, αποξενώνει και περιχαρακώνει το κόμμα. Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν δεν θα μπορέσουν να φιμώσουν ή να εξοβελίσουν τις αντίθετες προσεγγίσεις και απόψεις που αναπτύσσονται σε κάθε πραγματικά δημοκρατικό και προοδευτικό πολιτικό σχηματισμό» αναφέρει στη δήλωσή του ο βουλευτής.

Δεν παραλείπει μάλιστα να απευθυνθεί προσωπικά στον κ. Κουβέλη τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, οφείλει να διασφαλίσει σε όλα τα επίπεδα την τήρηση των κανόνων δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος και να ελέγξει όλους όσους μιλούν εξ ονόματός του και για όσα λένε και κυρίως για τις προθέσεις τους».

Όσοι πάντως γνωρίζουν καλά τα της ΔΗΜ.ΑΡ εντάσσουν την δήλωση του κ. Οικονόμου στο πλαίσιο της γενικότερης διαμάχης που έχει ξεσπάσει για το αν πρέπει ή όχι η ΔΗΜ.ΑΡ να συμμαχήσει με τους «58». Ούτως ή άλλως είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο κ. Οικονόμου εκφράζει πολλές επιφυλάξεις για τις κινήσεις του Φώτη Κουβέλη, μεταξύ των οποίων και η αποπομπή του Ανδρέα Παπαδόπουλου.
παραπολιτικα