20 Ιαν 2014

Η Γερμανία επαναπατρίζει το χρυσό της από ΗΠΑ και Γαλλία. Η Die Welt αναφέρει ύποπτες καθυστερήσεις από τις ΗΠΑ.

Ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της Bundesbank ότι θα επαναπατρίσει τους 674 τόνους χρυσού από τα θησαυροφυλάκια φύλαξης στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης και στη Γαλλική Κεντρική Τράπεζα, μαθαίνουμε ότι ....
επιτεύχθηκε ήδη η μεταφορά των 37 πρώτων τόνων. Η ποσότητα αυτή αντιπροσωπεύει το 5% του στόχου και είναι αρκετά κάτω από τους 84 τόνους που χρειάζεται να μεταφέρει η Bundesbank κάθε χρόνο για να ολοκληρώσει τη συλλογή των 674 τόνων μέσα στην 8ετία 2013-2020.
Η αποκάλυψη αυτών των αριθμών εξόργισε τους Γερμανούς και οδήγησε σε πλήθος φημών που λένε ότι ο λόγος που η μεταφορά θα διαρκέσει τόσο πολύ είναι ότι ο χρυσός δεν βρίσκεται πραγματικά στα χέρια των θησαυροφυλάκων, αφού τον έχουν δανείσει, ή τον έχουν πουλήσει χωρίς να προβούν σε καμία τυπική ή άτυπη ανακοίνωση. Ωστόσο, μία σημερινή ανακοίνωση της Die Welt έρχεται να ρίξει νερό στο μύλο των συνωμοσιολόγων, αφού αναφέρει ότι μόνο η σχετικά μικρή ποσότητα των 5 τόνων στάλθηκε από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης. Η υπόλοιπη ποσότητα έφτασε στη Γερμανία από το Παρίσι!
http://papaioannou-giannis.net