2 Ιαν 2014

Independent – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κράξιμο στην Μέρκελ! “Αυτή που μιλούσε για την διαφθορά στην Ελλάδα, τωρα απολογείται για μίζες”!!

 
Γερμανικές εταιρείες όπλων εμπλέκονται σε ισχυρισμούς για δωροδοκία σε πώληση αρμάτων μάχης Leopard στην Ελλάδα...


Tony Paterson
Βερολίνο
Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Η επιμονή της Καγκελαρίου Angela Merkel να.....
αντιμετωπιστεί η διαφθορά στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την κρίση του ευρώ, πήρε μια δυσάρεστη τροπή την Κυριακή με τους ισχυρισμούς ότι οι Γερμανοί
κατασκευαστές όπλων δωροδόκησαν κορυφαίους αξιωματούχους της εθνικής άμυνας, για να αγοράσουν τα άρματα μάχης και τα υποβρύχια τους για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ανέφερε ότι η πάταξη της κουλτούρας των παράνομων πληρωμών σε αξιωματούχους οδήγησε τους εισαγγελείς στην Αθήνα να συλλάβουν έναν πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

Ο αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Άμυνας φέρεται να έχει ομολογήσει ότι έλαβε € 8 εκ. (£ 6,7 εκατ.) σε δωροδοκίες σε αντάλλαγμα για την αγορά όπλων από κατασκευαστές όπλων σε πέντε χώρες.

Ο αξιωματούχος, που ονομάζεται Αντώνιος Κάντας, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα. Φέρεται να παραδέχθηκε ότι έλαβε € 1,7 εκατ. για την προμήθεια 170 τάνκς Leopard 2 που κατασκευάστηκαν από την Γερμανική Krauss-Maffei Wegmann. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε το 2010.

Η εταιρεία έχει αρνηθεί ότι οι συναλλαγές της με το ελληνικό υπουργείο Άμυνας ήταν ανάρμοστες και δήλωσαν ότι ο κ. Κάντας δεν είχε συμμετάσχει. “Εμείς δεν δωροδοκούμε ούτε επιτρέπουμε να καταβάλλονται δωροδοκίες που πρέπει να καταβληθεί”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news