5 Φεβ 2014

Ένα παιδί 48 ετών εξαφανίστηκε, μήπως το είδατε;..

Το πορτραίτο του Άρη Σπηλιωτόπουλου, με αφορμή τις διάφορες εικασίες – και την δίκη του μύχια επιθυμία – να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, φιλοτεχνεί στην Καθημερινή ο δηλητηριώδης κύριος Σ. Κασιμάτης.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το σημερινό του άρθρο «τόπο στα νιάτα»:

Eίχα ξεχάσει ότι ο Σπηλιωτόπουλος είναι ακόμη στην πολιτική και είναι μάλιστα βουλευτής. Είναι στη Μύκονο τα καλοκαίρια, θεάται στην Αράχωβα τους χειμώνες, όπου έχει σπίτι. Το μαρτυρούν οι...
φωτογραφίες των κοσμικών στηλών. Αλλά στην πολιτική το άστρο του έχει δύσει προ πολλού. Με τους Καραμανλικούς δεν διατηρεί σχέσεις (και είναι αλήθεια ότι οι αποστάσεις είναι αμοιβαίες...) ούτε και κατάφερε ποτέ να αποκτήσει επαφές με τη διάδοχο κατάσταση στη Ν.Δ. Ως υπουργός άφησε απλώς μια απροσδιόριστη ανάμνηση χλιδής και τίποτε παραπάνω. Θέση στην κυβέρνηση δεν μπορεί να ελπίζει, ενώ κοινοβουλευτικός δεν υπήρξε ποτέ, πάντα προτιμούσε ρόλους των οποίων η πραγματική ισχύς ήταν στο παρασκήνιο. 

Η προθυμία του να θυσιαστεί, επομένως, έχει τον χαρακτήρα «red alert»: ένα παιδί 48 ετών εξαφανίσθηκε, μήπως το είδατε; Εχει μακριές βλεφαρίδες και γκρίζα σπαστά μαλλιά, φορούσε καλοραμμένο γκρίζο κοστούμι, στενή γραβάτα κ.λπ.

Ο Ντόριαν Γκρέι της Ν.Δ. αγωνίζεται για την επιβίωσή του στην πολιτική. Θα ήταν σκληρό προτού καλά καλά πενηνταρίσει να αρχίσει να περιμένει τη σύνταξη. Πώς θα περάσουν τα χρόνια μέχρι τα 65;..