25 Φεβ 2014

Bitcoin: “Εξαφανίστηκε” το ανταλλακτήριο MT Gox – Φόβοι για χρεοκοπία


Κατακόρυφη πτώση μεγαλύτερη του 20% κατέγραψε η τιμή του bitcoin σήμερα το πρωί, καθώς το χρηματιστήριο Mt Gox τέθηκε εκτός λειτουργίας εν μέσω ανησυχιών ότι βρίσκεται στα ...
πρόθυρα της χρεοκοπίας, όπως μεταδίδει το CNBC.
Τη Δευτέρα το χρηματιστήριο διέγραψε όλες τις αναρτήσεις του στο Twitter και ο CEO του, Mark Karpeles παραιτήθηκε την Κυριακή από το διοικητικό συμβούλιο του Bitcoin Foundation.
Οι πελάτες του Mt Gox από τις αρχές Φεβρουαρίου δεν έχουν τη δυνατότητα να αποσύρουν τα bitcoins τους και να τα μετατρέψουν σε αμερικανικά δολάρια. Το χρηματιστήριο bitcoin απέδωσε το πρόβλημα σε ένα κρίσιμης σημασίας ελάττωμα του κρυπτονομίσματος – γνωστό ως «συναλλακτική ευπλαστότητα»- το οποίο, όπως υποστηρίζει, επηρέασε όλα τα χρηματιστήρια.
Τα προβλήματα αυτά προκάλεσαν οργή στην κοινότητα bitcoin με ορισμένους πελάτες να στρέφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους εν μέσω φημών ότι η εταιρεία ενδέχεται να κρύβει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.
Η τιμή του bitcoin υποχώρησε στα 425 δολάρια το πρωί, σύμφωνα με το CoinDesk, το οποίο παρακολουθεί την τιμή σε μια σειρά μεγάλων χρηματιστηρίων, από τα 545 δολάρια που ήταν η τιμή ανοίγματος. Η τιμή του νομίσματος στο Mt Gox είχε υποχωρήσει κάτω από τα 100 δολάρια πριν τεθεί εκτός λειτουργίας η ιστοσελίδα του χρηματιστηρίου.
 http://www.bankwars.gr