27 Φεβ 2014

Κουίζ: Ποιός είναι ο…ανοιχτόχερης βουλευτής;

Της Άννας Καραβοκύρη

Ποιος είναι ο…ανοιχτόχερης πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που εδώ και μήνες έχει «οργώσει» τις περιοχές γύρω από το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να... ενοικιάσει ενα μικρό γραφειακό χώρο αλλά δεν τα καταφέρνει διότι όλα τα μισθώματα του φαίνονται πανακριβά;

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, χθες είδε ακόμα ενα διαμέρισμα, σύμφωνο με τις οικονομικές προδιαγραφές που έχει θέσει, όμως άρχισε την…γνωστή τακτική και τα παζάρια στον ιδιοκτήτη για να ρίξει κι άλλο την τιμή.
Ο ιδιοκτήτης αρχικά ενέδωσε στις πιέσεις κι έριξε την τιμή. Όμως ο… ανοιχτόχερης πρώην βουλευτής τον πίεζε να κόψει ακόμα 20 ευρώ από το σχετικά φθηνό μηνιαίο μίσθωμα. Αποτέλεσμα ήταν, ο ιδιοκτήτης, που προφανώς κατάλαβε με ποιον είχε να κάνει,  να μην το δέχθει και να χαλάσει η  «δουλειά», για ακόμα μια φορά.
Το «κουσούρι» του εν λόγω «πρασίνου» βουλευτή ειναι γνωστό στους «κύκλους» του παλιού Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, καθώς τον ίδιο τον ειχε αναδείξει πολιτικά ο ιδρυτής της παράταξης   Ανδρεας Παπανδρεου.
Για να σας βοηθήσουμε στη λύση του κουίζ το παρατσούκλι που του είχαν κολλήσει ήταν «γαμπρός». Αν και έχει μακρά κοινοβουλευτικη πορεία, απο το 1989 έως 2004, λαμβάνοντας συνολικά μέρος σε έξι εκλογικές αναμετρήσεις μόνο στις διπλές εκλογες του ’89, το 1990, το 1996 και τελευταία φορά το 2000 «από σπόντα» ως επιλαχόν, κατάφερε να μπει στην Βουλή. Ακούγεται, πως το ότι δεν υπουργοποιήθηκε ποτέ, το φέρει βαρέως.
Κάποιοι μάλιστα στο άκουσμα ότι ο οικονομολόγος πανεπιστημιακός πρώην βουλευτης αναζητεί γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, σκέφτηκαν ότι ίσως έχει στα σκαριά κάποιο νέο κόμμα, διότι εκτός από την αγάπη του για το χρώμα του χρήματος, ο ίδιος αρέσκεται και στο να ιδρύει κόμματα.
Όπως πληροφορούμαστε στο τελευταίο του εγχείρημα τα συνδύασε αυτά τα δύο, χρησιμοποιώντας το γραφείο του στο Πανεπιστήμιο, για να στεγάσει το νέο πολιτικό φορέα και χρησιμοποιώντας ως τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας του κόμματος τον αριθμό του πανεπιστήμιου.
Αν ισχύει κατι τέτοιο πρόκειται για…όνειδος!
http://www.paraskhnio.gr