14 Φεβ 2014

Δίπλα στον Παντελή Παντελίδη, η κυρία Κουκουβίκου στην Ευρωβουλή

Ν.Χριστοδουλοπουλος.
Είμαι στρατηγός και τα λέω τσεκουράτα έλεγε ο στρατάρχης στην αξέχαστη ελληνική ταινία "η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα". Έτσι θα τα πω και γω χύμα και τσουβαλάτα αφού μετά την..
απόφαση Σαμαρά Βενιζέλου για σταυρό στις ευρωεκλογές, το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να πλημμυρίσει από αρκετές κυρίες Κουκουβίκου, Μίμηδες και άλλες σεβαστές κατά τα λοιπά τηλεπερσόνες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να εκπροσωπήσουν τους Έλληνες πολίτες στα σαλόνια των Βρυξελλών και του Στρασβούργου.

Στην αχανή περιφέρεια των 8 εκατομμύρια πολιτών, ο σεμνός και αφανής ήρωας της καθημερινότητας, ο μορφωμένος επιστήμονας που φυτοζωεί με τα 700 ευρώ του δημοσίου δεν έχει καμία τύχη απέναντι στους star της τηλεόρασης και της πίστας ή τους μεγαλοδημοσιογράφους των megaλων καναλιών ή ακόμα τα "άξια" τέκνα του κομματικού σωλήνα.

Επιμένω να πιστεύω ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου θα καταδείξει αν πρόκειται για μια ώριμη απόφαση ή μια επιπόλαιη προχειρότητα που απαντά στον προσωπικό πανικό και τα αδιέξοδα των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου.

Πάντως, αν η ελληνική Βουλή των ηθοποιών, των μοντέλων και των δημοσιογράφων υπουργών θυμίζει τσίρκο, φανταστείτε τα χρώματα που θα πάρει η Ευρωβουλή την 25η Μαίου από τον επόμενο "Παντελίδη" και την "κυρία Κουκουβίκου" στα ευρωπαϊκά έδρανα.