2 Φεβ 2014

<< Αξιότιμοι Κύριοι >>


Μιχαλης Γαυγιωτακης
Το πως ζούμε σήμερα και το πώς θα θέλαμε να ζούμε βρίσκεται πολύ μακριά από τη πραγματικότητα. Πραγματικότητα που άλλοι θέλουν να τη βλέπουν εξιδανικευμένη αγνοώντας τους κινδύνους και ..
άλλοι ασυνείδητα ακολουθούν χωρίς φραγμούς και ήθος συντηρώντας νοοτροπίες και κατεστημένα μιας άλλης Ελλάδας.
Η κοινωνία σέρνεται βιώνοντας ένα δράμα που συντελείται με την εφαρμογή των μνημονίων και της αδιανόητης αναγκαστικής πολιτικής που εφαρμόζεται εις βάρος της. Πόσο πολύ μπορούμε να αισθανόμαστε σήμερα ελεύθεροι και πόσο πολύ μπορεί ένα κράτος να λέγεται αυτόνομο δεν είναι δύσκολο να αποδειχτεί εφόσον η ξένη επικυριαρχία στη χώρα μας εγκαταστάθηκε και ενσωματώθηκε στο σύνταγμα καταλύοντας την ουσιαστική λειτουργία του, αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία μας.
Η εθνική ελευθερία που είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη ζωή ενός λαού παύει να υφίσταται σαν νόημα από την ώρα που ένα έθνος πετάξει από πάνω του τα δεσμά της δουλείας.
Η χώρα κυβερνάται από ξένα κέντρα εξουσίας που δυστυχώς η πολιτική ηγεσία προσκάλεσε αλλά και η δημοκρατία ανέχτηκε και προσυπόγραψε σε ένα λάθος ερήμην του λαού. Προσκλήσεις στείλαμε όμως και πριν χρόνια όχι για να σωθούμε οικονομικά αλλά παραχωρώντας βραχονησίδα και στέλνοντας μάλιστα και τα θερμά μας ευχαριστώ ως ένδειξη αυτοκυριαρχίας υποστέλλοντας τη σημαία στη σημερινή αποκαλούμενη « γκρίζα ζώνη» των Ιμίων, θυσιάζοντας ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Σαν να μην έφτανε κι΄ αυτό στείλαμε προσκλήσεις και σε Σκοπιανούς βουλευτές υπενθυμίζοντας τη γενναιοδωρία μας χαρίζοντας ονομασίες και γεωγραφικούς προσανατολισμούς χάριν της υψηλής διπλωματίας, αρνούμενοι ακόμη και την ιδιότητα του οικοδεσπότη παραμένοντας σιωπηλοί και άβουλοι νοικάρηδες στο σπίτι μας.
Ανασύροντας γεγονότα βγαλμένα από το χρονομπάουλο της ιστορίας διαπιστώνουμε ότι η υποδούλωση της Ελλάδας στους Τούρκους ξεκίνησε όταν ο αυτοκράτορας της Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννης ΣΤ΄ ο Κατακουζηνός προσκάλεσε το Οθωμανό σουλτάνο με 10 000 στρατιώτες να πολεμήσει εναντίον των Παλαιολόγων. Οι στρατιώτες εκείνοι ήταν οι πρώτοι Τούρκοι που εγκαταστάθηκαν στο Ελληνικό έδαφος. Μήπως οι προσκλήσεις για βοήθεια εκείνης της περιόδου χρωματίζουν τις σημερινές στρέφοντας από άλλη όψη το ίδιο νόμισμα ? Θα μου πείτε , τότε υπήρχαν πόλεμοι άλλης φύσεως, τώρα δεν έχουμε θύματα και αυτοκτονίες πολιτών αποτέλεσμα ενός καταστροφικού οικονομικού πολέμου? Δεν έχουμε προσκαλέσει ξένες δυνάμεις ¨Τask Force΄΄ για τον δήθεν εκσυγχρονισμό μας? Ήρθαν και ένας θεός ξέρει πότε θα φύγουν.
Μήπως τα δανεικά που ολοένα δανειζόμαστε δεν έχει να κάνουν με την υφή της όποιας κατάστασης, αλλά με την ουσία του σκοπού σαν δανεισμός? Η πραγματικότητα είναι μία και μοναδική , οι δυνάμεις για βοήθεια από όπου και αν προέρχονται, είτε δανεικές είτε μισθοφορικές, στη πρώτη περίπτωση κινδυνεύεις από το δυναμισμό τον οποίο φέρουν και στη δεύτερη από την οκνηρία τους. Μήπως οι δανεικές δυνάμεις τότε δεν μεταφράζεται σήμερα με τον αδιαμφισβήτητο δυναμισμό του χρήματος?
Ο Σόλων είχε πει << Άνθρωπος που δανείζεται σκλαβώνεται >>.Τα δανεικά δεν μπορούν να επιστραφούν , το χρέος δεν μπορεί να καταστεί βιώσιμο, όλοι συνηγορούν γι΄ αυτό , ας πουν έστω την αλήθεια , και ποια είναι η αλήθεια? Η αλήθεια είναι ότι τα δανεικά είτε γλιστρούν από πάνω σου, ή σε βαραίνουν ή σε σφίγγουν και σε πνίγουν.
Κύριοι της Κυβέρνησης δεν βλέπετε ότι ο Ελληνικός λαός είναι πνιγμένος στα χρέη?
Κύριοι της Κυβέρνησης δεν βλέπετε ότι τα δανεικά βαραίνουν ακόμη και τα δισέγγονά μας?
Ο άνθρωπος ζητεί αλήθεια, ζητεί ελευθερία και όχι δουλεία , και όποιος αγνοεί την πραγματικότητα και θέλει να τη βλέπει εξιδανικευμένη προετοιμάζει με σιγουριά την αυτοκαταστροφή του. Οι πολίτες δεν αγνοούν τη πραγματικότητα διότι την βιώνουν, και σεις Κύριοι της Κυβέρνησης δεν θα καθορίσετε τις τύχες ενός λαού που έμαθε να φιλοσοφεί αλλά πρωτίστως να σκέπτεται.
Ο θεός δεν μας στέρησε την ελευθερία της βούλησης και το μεγαλείο της δόξας που μας ανήκει, μας άφησε να διαχειριστούμε τη ζωή και τις τύχες μας , και αυτό θα κάνουμε σύντομα καθορίζοντας το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.