6 Φεβ 2014

Και το όνομα αυτού, "ΕΝΩΣΗ"...Πολύδωρας και Ζώης Ευρωπαϊστές αλλά αντιμνημονιακοί



Παρουσιάστηκε το νέο πολιτικό κόμμα «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» από τους ανεξάρτητους βουλευτές Β.Πολύδωρα και Χρ.Ζώη, με τον πρώτο να τονίζει ότι πρόκειται για έναν πολιτικό φορέα ..με βασικό άξονα το φιλοευρωπαϊκό αλλά αντιμνημονιακό προφίλ...

«Η Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό έχει«ενισταμένους και όχι διαμαρτυρομένους μηδενιστικά υπέρ της απομόνωσης» τόνισε ο κ.Πολύδωρας, υπογραμμίζοντας ότι «κατερχόμαστε σε αυτό το νέο σχήμα για μία βαριά, ουσιώδη ένσταση»..."δεν νοείται σωτηρία μιας χώρας με τον θάνατο του λαού της"



Ο κ. Πολύδωρας τόνισε ότι το νέο κόμμα παρακάμπτει τα διλήμματα που «καταστρέφουν τη σκέψη», όπως το δίλημμα μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ.



Στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ήταν παρόντες πρώην στελέχη και βουλευτές από τους ΑΝΕΛ και τη ΝΔ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κουράκος και Σταυρογιάννης, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης καθώς και στελέχη από την τοπική αυτοδιοίκηση


Τιμητική αναφορά για τον πρώην υπουργό...




Με ένα άκρως τιμητικό χαρακτηρισμό αναφέρθηκε ο Χρήστος Ζώης στον Βύρωνα Πολύδωρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην παρουσίαση της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό, του πολιτικού φορέα που ιδρύουν από κοινού.



Ο Λαρισαίος πολιτικός χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό ως ένα... "πολεμικό άλογο" ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι τα πολεμικά άλογα σε καιρό ειρήνης κάθονται στον στάβλο και δήλωσε χαρούμενος για το γεγονός ότι ο Βύρων Πολύδωρας σε μία τέτοια περίοδο αποφάσισε να βγει από αυτόν και να δραστηριοποιηθεί.

 Πολύδωρας - Ζώης παρουσίασαν την Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό

Το έμβλημα του νέου φορέα, αποτελείται από ασπίδα, σε μπλε φόντο και κόκκινο περίγραμμα...

Ο Πολύδωρας κάλεσε τους Νεοδημοκράτες να τον ακολουθήσουν.

«Ελάτε όσοι δεν έχετε ξεχάσει τις ιδέες σας και που όραμά σας είναι το άστρο του Β. Πόλου», είπε χαρακτηριστικά.  

Βασική προτεραιότητα της «Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό» είναι η αναδιαπραγμάτευση του χρέους, είπε ο κ. Πολύδωρας ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι δεν έθεσε στις Βρυξέλλες αυτό το αίτημα «όπως είχαμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό προεκλογικά».

Σύμφωνα με τον κ. Πολύδωρα το αίτημα της αναδιαπραγμάτευσης θα στηριχθεί σε πέντε σημεία: Πρώτον, «ουδείς υποχρεούται εις τα αδύνατα». Δεύτερον, «η απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών». Τρίτον, η ευθύνη των δανειστών για την αφειδή χορήγηση δανείων («ο εξ οικείου πταίσματος ζημιούμενος, ου δοκεί ζημιούσθαι», είπε συγκεκριμένα ο κ. Πολύδωρας ο οποίος χαρακτήρισε τους Έλληνες «αυτοθύματα»). Τέταρτον η μη τήρηση συμβάσεων που υπογράφτηκαν «με το πιστόλι στον κρόταφο και ήταν προϊόν εκβιασμού» και τέλος η επίκληση «κατάστασης ανάγκης».

Παράλληλα είπε ότι η χώρα πρέπει να διεκδικήσει την αναδιαπραγμάτευση στα διεθνή δικαστήρια, ενώ παρέπεμψε και στη συμφωνία που πέτυχαν οι Γερμανοί το 1953 στο Λονδίνο για να αναταχθεί η οικονομία τους, μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο «που οι ίδιοι προκάλεσαν και τόσα δεινά σώρευσαν στον κόσμο», όπως είπε.

«Δεν μπορώ να πληρώσω τα δάνεια, γιατί ο λαός μου πεθαίνει», είπε ο κ. Πολύδωρας που ξεκίνησε την τοποθέτησή του εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

Εξέφρασε επίσης την κατηγορηματική αντίθεσή του με τα διλήμματα που τίθενται στις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα είπε πως τα διλήμματα «μέσα ή έξω από την ΕΕ, μέσα ή έξω από την ΟΝΕ, και ευρώ ή δραχμή» τα θεωρεί «ανελεύθερα, εκβιαστικά και πρωθύστερα. Το κριτήριο είναι ένα: Η σωτηρία του λαού».


Απηύθυνε «ένα προσκλητήριο προς Έλληνες πατριώτες, και συνεπώς, προς όλους τους Έλληνες» και τόνισε ότι «η εποχή απαιτεί δεξιότητες στη διαχείριση συλλογικοτήτων, των διαφορετικών απόψεων και των διαφορετικών τάσεων».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους ψηφοφόρους της ΝΔ, αλλά, όπως είπε, ο νέος πολιτικός φορέας απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις για το μνημόνιο. «Θέλουμε ψήφους αντί για βόλια», είπε ο κ. Πολύδωρας, καταδικάζοντας τη βία, ενώ πρότεινε μια σειρά από θεσμικές μεταρρυθμίσεις όπως η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, και τέλος να μη διαλύεται η Βουλή με αφορμή την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και την υποχρεωτική εξάντληση της τετραετίας.

Είπε ακόμη ότι στόχος του είναι να ξαναβάλει την πολιτική στο παιχνίδι και υπερασπίστηκε «την πολιτική που την άρπαξαν οι τραπεζίτες σε όλο τον κόσμο». Προσέθεσε ότι σήμερα «η πολιτική είναι κομπάρσος στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, παγκοσμίως».

Ο κ. Πολύδωρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι ψήφιζε τα μνημόνια -εκτός από το πρώτο- «με σφιγμένα δόντια ελπίζοντας σε μια ύψωση του εθνικού αναστήματος και όχι στάση νομιμοφροσύνης» επειδή τον χαρακτηρίζει η κομματική συνέπεια. «Άλλοι έφευγαν και έκαναν κόμματα και έριχναν το κόμμα τους από την κυβέρνηση» είπε ο κ. Πολύδωρας, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ήταν στρατιώτης όχι σε ηγεσίες αλλά σε ιδέες. 


Είπε ότι επί ενάμιση χρόνο είχε ενοχές που δεν είδε «αναδιαπραγμάτευση για την οποία φωνάζαμε το 2012» και προσέθεσε πως «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η φορολογία για τα ακίνητα». «Δεν ανέχομαι το δόγμα “ο τόκος υπεράνω όλων”» είπε, ενώ χαρακτήρισε «ουνικό ιδεαλισμό» τα όσα λέγονται από τους ξένους για την Ελλάδα περί «τριτοκοσμικής χώρας». Προσέθεσε επίσης πως όλο αυτό το διάστημα του ενάμιση χρόνου έγραψε βιβλία κατά των μνημονίων, κατέθεσε ερωτήσεις αλλά «ματαιοσκοπούσα» όπως είπε. 

Τέλος είπε πως, όταν καταψήφισε τον νόμο για τη φορολογία ακινήτων φοβήθηκε «πως δεν θα τον διαγράψουν» και πως «ίσως να έπεφτε η κυβέρνηση πράγμα που δεν το ήθελα, και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ».

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, είπε ότι δεν προτίθεται να σπαταλήσει δυνάμεις σε τριβές, και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθούν πολιτικά κάπου στο μέλλον, έχοντας κοινές απόψεις για ορισμένα ζητήματα.



Την ομιλία του έκλεισε με μια φράση του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ « εκεί έξω υπάρχει ένα βουνό απελπισίας μέσα μας υπάρχει ένας βράχος ελπίδας».


Ο Χρήστος Ζώης από την πλευρά του τόνισε ότι ουδέποτε έκανε δηλώσεις για να ανοίξει τον δρόμο της επιστροφής στη ΝΔ, και κάλεσε τον κ. Καμμένο να πει εάν και ο ίδιος μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο για τον εαυτό του. «Εάν βρείτε τέτοια δήλωσή μου, πάω τώρα σπίτι μου, αλλά εάν βρείτε κάποια αντίστοιχη δήλωση του κ. Καμμένου θα πάει στο σπίτι αυτός;» αναρωτήθηκε ο κ. Ζώης. 


Επίσης είπε ότι σήμερα γίνεται πράξη η εντολή της συνδιάσκεψης του κόμματός του για συνεργασίες με άλλες δυνάμεις που έχουν κοινή στόχευση, και είπε πως η κίνησή τους στοχεύει στην αφύπνιση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.

​«Αυτό που ζούμε σήμερα είναι πόλεμος, με την ανεργία πάνω από 30% με την αθρόα μετανάστευση Ελλήνων, με τα συσσίτια και τη φτώχεια» είπε ο κ. Ζώης, και υποστήριξε ότι «η χώρα μας μετατράπηκε de facto σε προτεκτοράτο αφού τύποις λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία».




Επικεφαλής του νέου κόμματος θα είναι ο κ. Πολύδωρας ενώ το κόμμα του Χρήστου Ζώη θα ενταχθεί ως αυτόνομο στο όλο εγχείρημα.

 enwsh-gia-thn-patrida-kai-to-lao-to-neo-komma-polydwra-zwh

Πολύδωρας: Αντιμνημονιακό, πατριωτικό, ευρωπαϊκό το κόμμα μας

Όπως είπε κατά την παρουσίαση ο Β. Πολύδωρας ο νέος φορέας στοχεύει σε ένα πατριωτικό χώρο, διαχωρίζοντας τις θέσεις του από αυτές της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι “εμείς δεν είμαστε υπέρ της βίας ούτε καν της λεκτικής”. 

Ο Β. Πολύδωρας, τάχθηκε κατά του ενδεχόμενου πρόωρων εθνικών εκλογών. 

Ο Χρήστος Ζωής, το κόμμα του οποίου Νέα ΜΕΡΑ συμμετέχει στο φορέα ως αυτόνομο κόμμα, παρουσίασε μια σειρά άλλων μικρών εθνικών κομμάτων, αγροτών, απόστρατων κλπ που θα πλαισιώσουν το νέο φορέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ Real.gr