18 Φεβ 2014

Δεν θέλουν να κατέβουν υποψήφιοι ευρωβουλευτές χωρίς εγγυήσεις οι βουλευτές


Mπούμερανγκ επιστρέφει στην κυβέρνηση η ιδέα του Ε.Βενιζέλου (για καθαρά εσωκομματικούς λόγους) να μετατρέψει όλη την Ελλάδα σε μία εκλογική Περιφέρεια για ..
τους ευρωβουλευτές και να εκλέγονται με σταυρό.
Με τον παλιό νόμο ένας βουλευτής έπρεπε να παραιτηθεί από την βουλευτική του έδρα αν ήθελε να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές. Από τον νόμο εξαιρούνταν μόνο οι δύο πρώτοι υποψήφιοι στην ευρωλίστα.
Τώρα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εισάγει τον σταυρό προτίμησης στις ευρωεκλογές, όσοι βουλευτές θα είναι υποψήφιοι θα πρέπει οπωσδήποτε να παραιτηθούν και δεν δικαιολογείται καμία εξαίρεση.
Ωστόσον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οι οποίοι επιθυμούν να κατέλθουν υποψήφιοι στις ευρωεκλογές πιέζουν την κυβέρνηση να αλλάξει τον νόμο και να μην υποχρεωθούν σε παραίτηση από την βουλευτική τους έδρα, φοβούμενοι ότι μπορεί και να μην εκλεγούν.
Η εξαίρεση αυτή φαίνεται δύσκολο να περάσει αφού αυτό θα αποτελούσε αθέμιτο ανταγωνισμό για τα νέα στελέχη που δεν έχουν βουλευτική έδρα ούτε τα προνόμια που προκύπτουν από αυτό, όπως δωρεάν τηλέφωνα, εκλογικά γραφεία, προσωπικό, συνεργάτες, αστυνομική ασφάλεια κλπ.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr