26 Φεβ 2014

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ τα οικονομικά του Γ. Κουράκη! – Έλεγχοι σε αιρετούς για παράνομο πλουτισμό

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκονται τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στο δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη αλλά και ...
σε συγγενικά του πρόσωπα. Ο  έλεγχος, σύμφωνα με πληροφορίες του Candianews, έχει αναδείξει αρκετά στοιχεία τα οποία ήδη έχουν γνωστοποιηθεί στη Δικαιοσύνη, στην οποία αναμένεται να παραδοθεί και το σχετικό πόρισμα από την κεντρική υπηρεσία.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, το ενδιαφέρον είναι αν η υπόθεση έλθει στη δημοσιότητα τώρα, πολύ περισσότερο αν υπάρξει ενδεχόμενο ποινικών διώξεων, καθώς είναι βέβαιο ότι θα είναι το κεντρικό θέμα στην προεκλογική αντιπαράθεση, ακόμα κι αν ο νυν δήμαρχος δεν είναι τελικά είναι υποψήφιος.
Ο έλεγχος γίνεται εδώ και πολύ καιρό και ανάμεσα στα στοιχεία που τέθηκαν προς έρευνα είναι και τραπεζικοί λογαριασμοί του δημάρχου και άλλων συγγενικών του προσώπων. Όπως έχει παρουσιάσει το Candianews, το ΣΔΟΕ είχε ζητήσει και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Κουράκη.  (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
Οι πληροφορίες που υπάρχουν επιβεβαιώνονται και από παλαιότερο δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», στο οποίο παρουσιαζόταν κατάλογος 105 αιρετών της αυτοδιοίκησης, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Γ. Κουράκης αλλά και ο πρώην δήμαρχος και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μανόλης Μαστοράκης.  Τα ευρήματα αυτών των ελέγχων, για κάποιους από τους 105 υπό έλεγχο αιρετούς, παραπέμπουν σε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό με απευθείας αναθέσεις έργων, εικονικές εργολαβίες, υπερτιμολογήσεις για έργα, κάλυψη υποθέσεων φοροκλοπής από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, πλασματικά τιμήματα από μεταβιβάσεις ακινήτων σε ιδιώτες και παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων.
Από τους  φορολογικούς ελέγχους του ΣΔΟΕ έχουν εντοπισθεί εικονικά τιμολόγια αξίας εκατομμυρίων ευρώ στις συναλλαγές δέκα δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών με ιδιώτες, έχουν καταλογισθεί πρόστιμα και προσαυξήσεις και έχει ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών αιρετών προσώπων και υπαλλήλων που εμπλέκονται στην οικονομική διαχείριση των επιχειρήσεων.
 http://www.candianews.gr