23 Φεβ 2014

Βύρων Πολύδωρας: “Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό”

ceb2cf80Συνέντευξη στη NewsMail.gr - «Crash test» οι Ευρωεκλογές για την εκλογική μας πορεία.

Το πρόγραμμα, τις κινήσεις τόσο στις αυτοδιοικητικές όσο και στις ευρωπαϊκές εκλογές καθώς και ποια είναι τα ..
βασικά χαρακτηριστικά της οικονομικής πολιτικής της “Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό” διατυπώνει ο πρόεδρος του νέου πολιτικού φορέα Βύρων Πολύδωρας.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής τονίζει πως στις ευρωεκλογές η “Ένωση για την Πατρίδα και τον λαό” θα παίξει με όλες της τις δυνάμεις καθώς και για τον ίδιο αλλά και για τον συνιδρυτή της Χρήστο Ζώη οι ευρωπαϊκές εκλογές αποτελούν ένα “crash test” για την περαιτέρω εκλογική πορεία του κόμματος. Όσον αφορά την οικονομική πολιτική του νέου “πολιτικού εγχείρηματος” ο κ. Πολύδωρας παρουσιάζει στη “NewsMail.gr” τους άξονες: διαγραφή χρέους, πρωτογενής παραγωγή, αξιοποίηση επιστημονικού δυναμικού, μεταρρυθμιστικές προτάσεις.
Συνέντευξη στον Ρενάτο Λέκκα
Πρόσφατα ανακοινώσατε το νέο πολιτικό κόμμα “Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό” μαζί με τον κ. Ζώη. Ποιες θα είναι οι εξελίξεις στη νέα αυτή παράταξη; Θα προχωρήσετε σε συνέδριο, θα εκλέξετε πρόεδρο; Θα είναι συνασπισμός κόμματων, που προέρχονται από τον δεξιό χώρο;
Δεν υιοθετώ τον όρο «παράταξη» για το πολιτικό μας εγχείρημα. Ο όρος ανήκει σε μεγάλο μέγεθος, ιστορικό, πληθυσμιακό, εκλογικό. Εμείς είμαστε μια νεοπαγής πολιτική-κομματική οντότητα.
Προήλθε από τη συνεννόηση, συναντίληψη και εν τέλει «ΕΝΩΣΗ» με τον Χρήστο Ζώη και τα στελέχη της «ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ» καθώς και με άλλες πολιτικο-κομματικές οντότητες, ενώσεις πολιτών και πολιτικές και επιστημονικές οργανώσεις και προσωπικότητες, που εκινούντο στο αντιμνημονιακό και πατριωτικό φάσμα του κοινωνικο-πολιτικού γίγνεσθαι.
Η πρώτη εξέλιξη που ευχόμαστε και ευτυχώς συντελείται είναι η μεγέθυνση και ο πολλαπλασιαστικός ρυθμός στην υποδοχή φίλων, ομοϊδεατών, μελών. Τα άλλα όλα έπονται. Συνέδριο, εκλογή Προέδρου και λοιπών οργάνων κ.ο.κ.
Σημειώνεται πως άμα τη ιδρύσει τα συνενούμενα μέρη και πρόσωπα όρισαν την ταπεινότητά μου ως Πρόεδρο. Τη δήλωση στον Άρειο Πάγο υπογράφουν ο Χρήστος Ζώης και εγώ ως συνιδρυτές και πάλι εγώ ως Πρόεδρος. Τα οργανωτικά μας θα επιλυθούν στην πράξη και με την άριστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας παρέχει το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι πολιτικές εξελίξεις (εκλογές δημοτικές και περιφερειακές καθώς και η Ευρωεκλογές) μας προσδιορίζουν. Μετέχουμε επιλεκτικά στις περιφερειακές και με όλες μας τις δυνάμεις στις Ευρωεκλογές. Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες. Στην πρόσκλησή μας ανταποκρίνονται θετικά πολλοί συμπολίτες μας και ομοϊδεάτες μας που έχουν φύγει προ καιρού από τη ΝΔ.
Για την ακρίβεια διωγμένοι, από τη σημερινή ηγεσία της και από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Ήσαν κάπως «μετέωροι» και με απρόβλεπτες φυγόκεντρες τάσεις. Τώρα ακουμπούν επάνω μας. Να αγωνισθούμε μαζί για την Πατρίδα και τον Λαό.
«…διωγμένοι, από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ
και από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική»
Η πρώτη δημοσκόπηση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας και συμπεριέλαβε την “Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό” σας έδειχνε στο 1,3%. Πως το σχολιάζετε; Είναι ένα καλό και ικανοποιητικό ποσοστό;
Καλή ήταν. Μετρήθηκε το κόμμα μας μόνον για μισή μέρα ζωής του. Εντυπωσιακό. Μόλις την προηγούμενη είχαμε ανακοινώσει στην ΕΣΗΕΑ την ίδρυσή του.
Ποιος είναι ο απώτερος σκοπός της “Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό” Τι προσδοκάτε; Πως θα κινηθείτε στις ευρωεκλογές;
Στις Ευρωεκλογές θα παίξουμε «πάσει δυνάμει». Θα είναι αυτό που λέμε «crash test» για την περαιτέρω εκλογική μας πορεία. Και για να είμαστε εξηγημένοι, για κάτι που κάποιοι θέλουν να διακινούν. Στη ΝΔ υπό τη σημερινή της ηγεσία δεν ξαναγυρνώ. Για λόγους αρχής. Ανοίξαμε καινούργιους, δικούς μας δρόμους.
Επιδιώκουμε πρώτον, να οργανώσουμε τις αντιρρήσεις-ενστάσεις της Ελλάδος προς την Τρόϊκα και τα εθνοκτόνα μνημόνια, με στόχο τη «σεισάχθεια» του Σόλωνα για το 2014, δηλαδή τη διαγραφή του μέγιστου δυνατού μέρους του χρέους. Να διεκδικήσουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη χώρα μας, όχι μόνον αλληλεγγύης ένεκεν αλλά για την ενίσχυση συνολικά της παραγωγής στην ΕΕ.
Μην ξεχνάμε ότι πριν από 30 χρόνια η ΕΕ κάλυπτε το 56% της παγκόσμιας παραγωγής. Σήμερα καλύπτει μόλις το 16%. Ας ξυπνήσει επί τέλους η Ευρώπη και ας συνδεθεί με την παραγωγή και την πραγματική οικονομία. Η «μονοκαλλιέργεια» της χρηματοπιστωτικής οικονομίας μπορεί να φέρνει αεριτζίδικα και εφήμερα τραπεζικά κέρδη σε μια-δυο χώρες, δεν φέρνει όμως ανάπτυξη και απασχόληση.
Η Ευρώπη θα συναντηθεί πολύ σύντομα με το θανάσιμο φάσμα του παραγωγικού αδιεξόδου. Ούτε η Γερμανία δεν σώζεται, γιατί άφησε στο έλεος της πτωχοποίησης και της αδυναμίας κατανάλωσης όλον τον καταναλωτικό Νότο. Πού θα διαθέσει τη βιομηχανική παραγωγή της;
Δεύτερον, επιδιώκουμε ανάπτυξη στη χώρα μας με προγράμματα πρωτογενούς παραγωγής (γεωργία, κτηνοτροφία, ποιοτικά προϊόντα), ώστε να επιτύχουμε μια βέλτιστη σχέση εγχώριας παραγωγής προς εγχώρια κατανάλωση.
Τρίτον, αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας (αυτού που λένε οι Αγγλο-Αμερικανοί overqualified-υπερπροσοντούχου) σε τομείς έξυπνων υπηρεσιών κατά βάση της ψηφιακής βιομηχανίας.
Τέταρτον, στο Ευρωκοινοβούλιο ειδικά και στα όργανα της ΕΕ γενικά να προβάλλουμε αντί ζητιανιάς και δουλικότητας προτάσεις μεταρρυθμιστικές προς την κατεύθυνση όχι της ανακατανομής ισχύος μεταξύ των χρηματοπιστωτικών κολοσσών του Ευρωατλαντισμού και του Γαλλογερμανικού άξονα, αλλά της επιβολής της πολιτικής επί των αρπακτικών. Οι λαοί να βγουν στην επιφάνεια από τα βάθη και τα σκότη της ανυποληψίας, για να μην πούμε της ανυπαρξίας που τους καταβυθίζουν οι τραπεζίτες.
Και πέμπτον, άμεση κατάργηση του «χαρατσιού» ή φόρου κατοχής ακίνητης περιουσίας. Φόροι μόνον επί εισοδημάτων. Αυτό είναι το δίκαιο, ηθικό και σωστό. Όλα τα άλλα είναι «φορολογική» αρπαγή, όπως έλεγε ο Γάλλος οικονομολόγος Frederic Bastiat ήδη από το 1840, «άγρια φορολογία ίσον έννομη αρπαγή».
Για τη Γερμανία είναι βέβαιο πως η Μπούντεσμπανκ δεν προτείνει κανένα φόρο επί της περιουσίας. Οι άλλοι ας διαλυθούν και ας πεθάνουν. Αυτά εν ολίγοις.
καλούμε το λαό
να συνειδητοποιήσει
την κατάστασή του
για το παρόν και το ορατό μέλλον
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν, επίσημα θα στηρίξετε τον Απ. Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ακούστηκε επίσης ότι θα στηρίξετε για την Περιφέρεια Αττικής και τον Αν. Παχατουρίδη, εφόσον επιλέξει να είναι υποψήφιος. Ποιες είναι οι κινήσεις που θα κάνει το κόμμα σας σε αυτοδιοικητικό πλαίσιο;
Έτσι όπως τα λέτε είναι, grosso modo. Προς το παρόν. Θα κινηθούμε επιλεκτικά κατά τόπους και με πρόσωπα ιδιαίτερης σημασίας και ειδικού πολιτικού βάρους.
Είστε σε επαφές με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας; Ακόμα και εν ενεργεία βουλευτές; Μπορεί σύντομα να δούμε κάποιες ηχηρές “μετακομίσεις” στην “Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό”;
Δεν χρησιμοποιώ εμβρυουλκό ούτε θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση με άλλους πλην της κάλπης τρόπους. Αφήνουμε την κρίσιμη αυτή πράξη-απόφαση στον λαό. Εμείς τον καλούμε να συνειδητοποιήσει την κατάστασή του, για το παρόν και το ορατό μέλλον. Να δει καθαρά.
Εμείς δεν χρησιμοποιούμε μεγεθυντικό και παραμορφωτικό φακό στην περιγραφή των συνθηκών που ζούμε. Την ίδια την πραγματικότητα επικαλούμεθα. Όχι την εικονική, της προπαγάνδας.
Δεν είναι δύσκολο για έναν πολιτικό που ψήφισε “τα Μνημόνια” να ηγείται μίας «αντιμνημονιακής» παράταξης;
Όχι βέβαια. Το πρώτο δεν το ψήφισα. Τον Νοέμβριο του 2011 ψήφισα με σφιγμένα τα δόντια και υπό το κράτος της εκβίασης (με το πιστόλι στον κρόταφό μας) που μας επέβαλαν οι «τροϊκανοί».
Το 2012 εξελέγημεν με πολιτική και σύνθημα «αναδιαπραγμάτευση». Σ’ αυτό εμμένουμε και επιστρέφουμε εμείς. Για την Πατρίδα και τον Λαό.