Οι μπαγάσηδες, οι νεοδημοκράτες έχουντον τρόπο τους. Είναι αυτό που λέμε άμα είσαι από τζάκι δεν χάνεσαι. Δεν είναι σαν τα βλαχαδερά τα πασόκια και τα ταγάρια τους συριζαίους, οι οποίοι χρησιμοποιούν την εξουσία για να ανέβουν κοινωνικά.

Βλέπεις για παράδειγμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Βαρβτσιώτη, τον Κώστα Καραμανλή, την Ντόρα Μπακογιάννη, τον ΓΑΠ βεβαίως. Τα πολιτικά τζάκια πάνε την χώρα μπροστά, δεκαετίες τώρα. Φυσικά, τζάκια με τζάκια διαφέρουν.
Η αρχοντιά που δακρίνει τα παραδοσιακά τζάκια της δεξιάς, δεν έχει καμία σχέση με τους ξεπεσμένους πασόκους.
Δείτε τα βρωμοπασόκια: Ποιος δεν τους θυμάται το 1974 με τα γένια, τα χαιμαλιά και τα μούσια. Βρωμύλοι. Όταν καβάλησαν την εξουσία και άρχισαν να παντελονιάζουν αδίστακτα και αλύπητα το χρήμα, εγκατέλειψαν τα Εξάρχεια και κρύφτηκαν στα Παλαιά Ψυχικά και τις Φιλοθέες.
Ήθελαν με κάθε τρόπο να γίνουν ένα με τα παραδοσιακά τζάκια της εξουσίας, όπως ήταν οι αστοί, οι κυριλέδες, οι σνομπάδες, οι αφ΄υψηλού  νεοδημοκράτες- οι λακοστιανοί.
Τρακτεροτά τίμπερλαντ και ράνγκλερ όργωναν την Κηφισίας και οι γαλάζιες καρδιές σκιρτούσαν γεμάτες εθνικοπερήφανο ενθουσιασμό. Για την πατρίδα πάνω απ' όλα. Οι νεοδημοκράτες δίδασκαν ήθος με τον τρόπο που ασκούσαν την διαχείριση της εξουσίας. Καμία σχέση με τους λαμογιαρέους τους πασόκους που μπούκαραν ξυπόλητοι με τα κονσερβοκούτια στην εξουσία. Όπως ετοιμάζονται να κάνουν οι ορδές του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι νεοδημοκράτες λοιπόν έχουν κάθε λόγο να περηφανεύονται για τα τζάκια τους. Είναι σχεδόν όλοι από τζάκι ακόμη και όταν δεν είναι. Βλέπεις τον Ταμήλο, τον Τζαμτζή, τον Τραγάκη, τον Δημήτρη-η χούντα ήταν επανάσταση-Χριστογιάννη της Κοζάνης και αντιλαμβάνεσαι ότι έχει να κάνεις με άρχοντες μπακινχαμάτους, γαλαζοαίματους.
Με αφορμή τις προηγούμενες εκλογές (του 2012), ο Γιάννης Σαραντάκους στο ΕΘΝΟΣ παρουσίασε τους κλώνους της ΝΔ. Επειδή πλησιάζουν εκλογές είπαμε να φρεσκάρουμε τις μνήμες σας, ειδικά τώρα που ο Τσίπρας σε μια στιγμή έμπνευσης και χωρίς πλάκα έβγαλε με μια κίνηση λαγό. Ο πιτσιρικάς που είναι υποψήφιος για την Αθήνα θα τους πάρει τα σώβρακα.
Ιδού λοιπόν κάποια από τα τζάκια της ΝΔ όπου οι διάδοχοι επιχείρησαν να διαδεχθούν τους γονείς στο κερδοφόρο επάγγελμα του πολιτικού. Ο Έλληνας πολιτικός είναι ίσως η πιο πετυχημένη μπίζνα του πλανήτη και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο κόπο αφού καταφέρεις να εκλεγείς.
Έχουμε και λέμε>
Θυγατέρες, γιοι και ανιψιοί πολιτικών της ΝΔ επιχειρούν να επενδύσουν στην πολιτική πελατεία των πατεράδων τους
ΑΝΘΗ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΛΑΓΚΟΥΔΗΣ
ΑΝΘΗ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΛΑΓΚΟΥΔΗΣ
Η Ανθή μπορεί να μην κατάφερε ακόμη να γίνει πολιτικός, είναι όμως πολύ καλή δημοσιογράφος. Οι εθνικές εκλογές πλησιάζουν άλλωστε και ίσως δοκιμάσει την τύχη της. Η κυρία Σαλαγκούδη δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα κοινά, καθώς στις τελευταίες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση εξελέγη δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Κ. Γκιουλέκα.
 
ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ
 
Ο Χρήστος Δήμας, γιος του υπουργού Εξωτερικών  πολιτεύεται στην Κορινθία, την οποία εκπροσωπούσε επί σειρά ετών ο πατέρας του, ο οποίος σε αυτές τις εκλογές θα μετακινηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Ο κ. Χρήστος Δήμας είναι σύμβουλος επιχειρήσεων σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στρατηγικών συμβούλων στον κόσμο και νομικός. Είναι απόφοιτος της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Queen Mary, του Λονδίνου. Απέκτησε το μεταπτυχιακό του στη Συγκριτική Πολιτική και το Διδακτορικό του στην Ευρωπαϊκή Πολιτική από το London School of Economics and Political Science, ενώ δίδασκε στο LSE Εισαγωγή στις Πολιτικές Επιστήμες, αλλά και στο ICON College του πανεπιστημίου του Λέστερ
 
ΓΙΩΡΓΟΣ & ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ & ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, γιος του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους της ΝΔ Θ. Αναγνωστόπουλου, που θα πολιτευθεί επίσης στην Καρδίτσα. Ο κ. Γ. Αναγνωστόπουλος έχει εκλέγει για πρώτη φορά το 2007, αλλά το 2009 δεν πέτυχε την επανεκλογή του. Τώρα επιστρέφει στους συνδυασμούς της ΝΔ, ελπίζοντας ότι το κόμμα του θα πάρει υψηλότερο ποσοστό, γεγονός που θα τον βοηθήσει να επιστρέψει στα βουλευτικά έδρανα.
 
ΝΙΚΟΣ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Νικος Κωστόπουλος, γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Δημ. Κωστόπουλου, το παλεύει  στη δύσκολη περιφέρεια της Β' Αθηνών. Ο κ. Κωστόπουλος ήταν επί σειρά ετών στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Νεολαίας της ΝΔ, ενώ επαγγελματικά έχει εργαστεί σε θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας με εστίαση στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε χρηματοδοτήσεις και στη βελτίωση της λειτουργίας επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.
ΚΩΣΤΑΣ & ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ & ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
 
Για την αποφυγή... παρεξηγήσεων, πρόκειται για τον γιο του κ. Αχ. Καραμανλή , ή αλλιώς τον Κων. Καραμανλή τον Γ', ο οποίος εξετάζει το ενδεχόμενο να πολιτευθεί (πού αλλού;) στις Σέρρες. Ο κ. Κ. Καραμανλής πήρε τη θέση της κυρίας Φωτ. Καραμανλή, η οποία ακουγόταν ότι είχε εκφράσει πολιτικές φιλοδοξίες, κάτι που η ίδια με τις πράξεις της το διέψευσε προτιμώντας να συνεχίσει την ενασχόλησή της με ναυτιλιακές επιχειρήσεις στο Λονδίνο και στην Αθήνα και να μην εμπλακεί με την πολιτική. Ο κ. Κων. Αχ. Καραμανλής έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διεθνή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Χάμιλτον και στο Tufts (όπως και ο εξάδελφός του, πρώην πρωθυπουργός), ενώ πριν από την ενασχόλησή του με τη ναυτιλιακή εταιρεία εργάστηκε για δύο έτη στη Βρετανία σε επενδυτική τράπεζα.
 
ΚΩΣΤΑΣ & ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΡΕΚΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ & ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΡΕΚΑΣ
 
Ο Κώστας Σκρέκας, γιος του επί σειρά ετών βουλευτή της ΝΔ Θ. Σκρέκα, το προσπαθεί στα Τρίκαλα. Ο κ. Κ. Σκρέκας, είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα κοινά καθώς μέχρι τώρα προτιμούσε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τον επαγγελματικό χώρο του εμπορίου, αν και έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός.
 
ΑΣΗΜΑΚΗΣ & ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΣΗΜΑΚΗΣ & ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Ασημάκης Φωτόπουλος, γιος του επί σειρά ετών βουλευτή Χρ. Φωτόπουλου. Η κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα αναπτύσσεται στον κλάδο της πληροφορικής, όπου εργάζεται από το 1995. Την περίοδο από το 2002 έως το 2005 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος θυγατρικής εταιρείας ενός εκ των μεγαλυτέρων ομίλων πληροφορικής στα Βαλκάνια. Από το 2005 είναι διευθυντής Ωρίμανσης Εργων στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, εταιρεία δημοσίου συμφέροντος που ασχολείται με την αναβάθμιση των υποδομών τεχνολογίας στη χώρα, μέσω της αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
 

ΔΙΟΝΥΣΗΣ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΓΓΟΝΑΣ
Μετά τον δήμο η Α΄ Αθήνας
Ο Διονύσης Παπαδόγγονας, γιος του πρώην υπουργού επί σειρά ετών Αλ. Παπαδόγγονα φιλοδοξεί να  πολιτευθεί κατά πάσα πιθανότητα στην Α' Αθηνών. Ο κ. Δ. Παπαδόγγονας έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Ν. Κακλαμάνη.
Γιάννης Σαραντάκος
saradakos@pegasus.gr