to-sxedio-benizeloy-gia-apomonwsh-ths-dhmar-kai-toy-koybelh
 Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Σε εφαρμογή θέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το σχέδιο ισοπέδωσης της ΔΗΜΑΡ στα μάτια των Ευρωπαίων σοσιαλιστών ενόψει ευρωεκλογών.
Ο κ. Βενιζέλος βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία στο Στρασβούργο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου βρέθηκε να συζητεί με τους κυρίους Μάρτιν Σουλτς και Χάνες Σβόμποντα....

 Εκεί εξέφρασε την δυσαρέσκειά του και για τον τρόπο με τον οποίο η ΔΗΜΑΡ επιχειρεί να διεισδύσει στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία αλλά και για το γεγονός ότι τα όσα της υπόσχονται οι δύο θεσμικοί εκπρόσωποι των σοσιαλιστών είναι τουλάχιστον υπερβολικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες με κομψό τρόπο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρώτησε τους συνομιλητές του πώς γίνεται η ΔΗΜΑΡ να υποστηρίζει ότι θα ενταχθεί στους κόλπους των ευρωπαίων σοσιαλιστών ή ότι θα εκπροσωπηθεί με αντιπροσωπεία της στην Ρώμη ενώ δεν είναι καν μέλος του ΕΣΚ.

Οι κ.κ. Σβόμποντα και Σουλτς τού απάντησαν ότι θα ήταν καλό όλες οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα να συσπειρώνονταν γύρω από ένα ψηφοδέλτιο κι ως εκ τούτου θα πρέπει να είναι διαρκώς η πόρτα ανοιχτή για την ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Βενιζέλος δεν διαφώνησε αντιθέτως τούς διαβεβαίωσε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει προσκληθεί στην Συνδιάσκεψη για την Ελιά αλλά εκείνη αρνείται την συμμετοχή της, εξασφαλίζοντας μ' αυτόν τον τρόπο την άποψη των δύο πως όσα κόμματα συμφωνούν με την πρόταση του ΕΣΚ θα πρέπει να κατέβουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Τα μαντάτα είναι άσχημα για την ΔΗΜΑΡ και από το μέτωπο της Νέας Ελλάδας αφού ούτε χθες υπήρξε συμφωνία για συνεργασία στις ευρωεκλογές.

Ο γραμματέας της Νέας Ελλάδας Χρήστος Αηδόνης αποχώρησε άπρακτος από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ διαπιστώνοντας ότι δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας του ευρωψηφοδελτίου.
Σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκαλεί τα όργανα του κόμματός του για να ζητήσει την έγκρισή τους στον δρόμο προς την "Ελιά".