14 Φεβ 2014

Ο Κ.Πουπακης για την εκθεση του Ευρωκοινοβουλιου.

Του Θοδωρή Δαφέρμου
«Κόλαφος» είναι η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για τον ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου η.. οποία εγκρίθηκε, χθες,  με ευρεία πλειοψηφία από την επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.Κώστας Πουπάκης (ΝΔ):« Η Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία ενεργά συμμετέχω έδωσε χθες ισχυρό «χαστούκι» στην Τρόικα που έχει ταυτίσει τη «δράση» της με την αποδόμηση της κοινωνικής Ευρώπης.
Οι πολιτικές και τα μέτρα που έχει επιβάλει με την ταυτόχρονη εφαρμογή ακραίας λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης αγνόησαν εθνικές ιδιαιτερότητες, παραβίασαν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και Κεκτημένο, στερήθηκαν δημοκρατικής νομιμοποίησης ενώ υπεισήλθαν  καταχρηστικά σε αμιγώς εσωτερικά ζητήματα των χωρών.
Οι Ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και εγώ με παρεμβάσεις και τροπολογίες, στηλιτεύσαμε αυτό το καταστροφικό «μείγμα πολιτικής» που οδηγεί την κοινωνία στην εξαθλίωση και την πραγματική οικονομία στην οριστική εξόντωση μετατρέποντας τον ευρωπαϊκό Νότο σε «φτωχό συγγενή» του Βορρά.
Ταυτόχρονα απαιτήσαμε άμεση αναθεώρηση των Προγραμμάτων Δημοσιονομικής Προσαρμογής, και κυρίως αποκατάσταση του κοινωνικού διαλόγου που δεν υπήρξε και των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων που ισοπεδώθηκαν.
Τα ερωτήματα για την επιβολή αυτών των πολιτικών, όσο και για την αδιαμαρτύρητη αποδοχή τους είναι αμείλικτα.
Αν λοιπόν η Τρόικα με τα «έργα» της λειτουργεί σαν «εξολοθρευτής», οι «ημέρες» της πρέπει να έχουν ήδη τελειώσει … »
http://www.paraskhnio.gr/i-ekthesi-poy-teleionei-tin-troika/