9 Φεβ 2014

ΚΕΝ Αυλώνας: Βρώμικα, χρησιμοποιημένα, ακατάλληλα ρούχα δίνουν στους φαντάρους - Κίνδυνος επικίνδυνων αλλεργιών


Η ακραία κυβερνητική πολιτική εκμετάλλευσης των φαντάρων και απαξίωσης των όποιων δικαιωμάτων των στρατευμένων, όχι μόνο δεν έχει πάτο, αλλά πλέον αποδεικνύει και την...

επικινδυνότητα της.

Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και ο ΑΓΕΣ Αθ.Τσέλιος έκαναν πρόσκαιρα πίσω στην προσπάθεια τους να καταργήσουν την παροχή ρουχισμού και είδη υπόδυσης στους νεοσύλεκτους φαντάρους, στο πλαίσιο της κυβερνητικής επιλογής μεταφοράς του κόστους της στρατιωτικής θητείας αποκλειστικά στους ώμους των στρατιωτών και των λαικών οικογενειών. Μετά και τις αντιδράσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, των φαντάρων και των γονιών τους, καθώς επιπλέον οι εκλογές πλησιάζουν, στους νεοσύλλεκτους της Σειράς Α’ 2014 χορηγήθηκαν σειρά ειδών –πουλόβερ, τζάκετ, σαγιιονάρες κλπ. τα οποία σε προηγούμενες Σειρές Κατάταξης επιχειρήθηκε να μη δοθούν.

Όμως ήδη καταγράφονται σοβαρά προβλήματα με την ένδυση, όπως μας καταγγέλλουν συνάδελφοι νεοσύλλεκτοι στο ΚΕΤΘ Αυλώνα. Οι στρατιώτες αναφέρουν ότι τους μοίρασαν φορεμένα, φθαρμένα και άπλυτα είδη ένδυσης. Τζάκετ βρώμικα, σχισμένα και ανάλογα, είτε πολύ μεγαλύτερα ή πολύ μικρότερα νούμερα, που φυσικά δε φοριούνται... Το ίδιο συμβαίνει και με τις σαγιονάρες: φαντάροι σε ρόλο βατραχάνθρωπου φορούν σαγιονάρες Νο 50 ενώ το κανονικό τους νούμερο είναι 40-42...

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η Σειρά Ιανουαρίου τη Παρασκευή ορκίζεται και φεύγει αμέσως μετά με φύλλο πορείας για τα σύνορα, ενώ ο ρουχισμός που έχει δοθεί είναι ο πλέον ακατάλληλος και κυρίως, άχρηστος. Πως αλήθεια θα σταθούν στο κρύο του Έβρου και των ακριτικών νησιών;

Το πιο εξοργιστικό όμως είναι αυτό ακριβώς: η διοίκηση και οι αξιωματικοί απαντούν με υπεκφυγές στις αντιδράσεις των συναδέλφων υπολογίζοντας ότι σε μια βδομάδα ορκίζονται και φεύγουν! Ας πάνε να βρουν άκρη στις μονάδες...Μια κλασσική, καταδικαστέα από όλους αντίληψη, ανθρώπων που αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη και να δώσουν λύση στα προβλήματα που δημιουργούν. Τα οποία απλώς τα φορτώνουν σε άλλους, ελπίζοντας φυσικά ότι τελικά θα υποχρεώσουν τους φαντάρους να πάνε να αγοράσουν οι ίδιοι τα ρούχα.

Μήπως όμως το ίδιο δεν κάνει ΥΠΕΘΑ-ΓΕΣ με την προχειρότητα που αντιμετωπίζουν το προσωπικό, για να μην πόυμε αδιαφορία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ακόμα και σε περιπτώσεις στις οποίες οι παραλλαγές και οι σαγιονάρες που δόθηκαν στους νεοσύλλεκτους ήταν πολύ μικρότερες ή μεγαλύτερες, από το κατάλληλο μέγεθος, οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου αδιαφορούν ή αρνούνται τις αλλαγές με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει απόθεμα.

Το θέμα έχει αναφερθεί επανηλημμένα χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση, ενώ οι στρατιώτες ζητουν να δοθεί άμεσα λύση. Ενδεικτικά αναφέρουμε την στάση του Υπολοχαγού Γεωργ... που όλο τάζει λύση των προβλημάτων από Δευτέρα, από Δευτέρα..

Όμως ήδη εκδηλώθηκαν και τα πρώτα προβλήματα υγείας.

Από τις πρώτες μέρες νεοσύλλεκτος διαβιβαστής του Λόχου 3-1 παρουσίασε αλλεργικό επεισόδιο.

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να ζητήσουν να βγουν Παραπονούμενοι στον Ταξίαρχο Διοικητή.

Μόνο όταν αγωνιζόμαστε συλλογικά μπορούμε να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας.

Είναι κοινή αίσθηση ότι τα ακραία εθνικιστικά συνθήματα και η απαράδεκτη συμπεριφορά της Διοίκησης του ΚΕΝ Αυλώνα απέναντι στα σκυλιά, σταμάτησαν μετά τις διαμαρτυρίες και τις καταγγελλίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Πρέπει όμως και οι γονείς να βγουν μπροστά. Να εκφράσουν τα παράπονα τους μαζικά και αποφασιστικά τόσο την Κυριακή 9/2 στο Επισκεπτήριο, αλλά και να μετατρέψουν την Ορκομωσία στις 14/2 σε μέρα έκφρασης των παραπόνων τους και απαίτησης λύσεων, σε κάθε επίσημο που θα παραβρεθεί!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Diktiospartakos.blogspot.com