Οι πρωταγωνιστές της μεγάλης “μπίζνας” που προσχηματικά ακούει στο όνομα… “Κυπριακό”!Αυτό που τα τελευταία εικοσιτετράωρα διακυβεύεται, υπό τον αποπροσανατολιστικό τίτλο “Κυπριακό: Η επίλυση-διευθέτησή του”, καθόλου δεν σχετίζεται με την ουσία του προβλήματος, ή το “φαίνεσθαι” και την ..
“αποτελεσματικότητα” σε πολιτικό επίπεδο, της διακυβέρνησης Ομπάμα ή εκείνης του Ερντογάν. Αφορά και σχετίζεται ευθέως με τις ζώνες επιρροής και το πλούσιο υπέδαφος του Αιγαίου. Όχι μόνο το φυσικό αέριο της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας.
Η στόχευση προφανής: Ν’ αποκτήσει η Τουρκία “βήμα” στα κοιτάσματα της Μεγαλονήσου, να συντηρήσει έστω και σε μικρότερο βαθμό στρατιώτες της σε ευρωπαϊκό έδαφος, δημιουργώντας παράλληλα τις καταλληλότερες προϋποθέσεις για να βάλει χέρι και στα διαπιστωμένα πλέον ελληνικά κοιτάσματα… Είναι γνωστό πλέον το επωφελές για την ίδια παιγνιδάκι με την Αίγυπτο, αλλά και την Αλβανία. Παρά τις φαινομενικές οχλήσεις της Αθήνας, εκείνες περί άλλων τυρβάζουν, προφανέστατα διότι αυτό υπαγορεύουν οι κάτω από το τραπέζι συμφωνίες με το καθεστώς Ερντογάν, που εξελίχθηκαν με την αρωγή της Ουάσιγκτον.
Άπαντες, πλην του Αναστασιάδη και του ΑΚΕΛ (φυσικά…) αρνούνται να μην βλέπουν την σκοπιμότητα της κας Νούλαντ, που δρα και φέρεται ως άλλος Χόλμπρουκ στην περιοχή. Η Αθήνα; Και καλά ο Βενιζέλος που συμφώνησε στην ευθεία εμπλοκή μας ως …”εγγυήτριας δύναμης”, ο Σαμαράς; Πού πήγαν οι ενστάσεις του; Ζήλεψε τον ρόλο του διεθνιστή πρώην συμφοιτητή του που έστησε την Νέα Υόρκη και μετέπειτα την Λουκέρνη;
Η ιστορία γράφεται, τούτη την ώρα και, θα είναι αμείλικτη. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο… Εκείνο που δεν είναι, είναι το τί θ’ απομείνει μετά απ’ όλα αυτά, απ’ όλους αυτούς, για την Ελλάδα και τον Κυπριακό Ελληνισμό. Εκείνους που ξεκίνησαν με τα Ίμια και που τώρα, μέσω της απαξίωσης του Καστελόριζου, επιχειρούν να τελειώσουν με την μεγάλη μπίζνα που ακούει στο όνομα Αιγαίο…
Θα είμαστε σε επαφή…
 http://armynews.gr/?p=15252