26 Φεβ 2014

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: Τι δηλώνει η αστυνομικός που προχώρησε σε επέμβαση αλλαγής φύλου;

Η αστυνομικός που αποφάσισε να προβεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου μιλά για πρώτη φορά και δηλώνει περήφανη για την απόφασή της.
«Είμαι περήφανος για την επιλογή μου, η οποία ήταν...
απολύτως συνειδητή. Από εκεί και πέρα θέλω να συνεχίσω να είμαι μέλος της οικογένειας της Αστυνομίας, με αξιοπρέπεια και συνέπεια», φέρεται να δήλωσε στους συναδέλφους της στην Τροχαία Αθηνών.
Η γυναίκα που επί 30 χρόνια ένιωθε ότι ζούσε σε λάθος σώμα, τον περασμένο χρόνο μετέβη στο εξωτερικό, όπου και υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση για να γίνει άνδρας. Όταν μάλιστα επέστρεψε προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες αλλαγής των στοιχείων της ταυτότητάς της και πλέον αναγράφεται με το νέο της ανδρικό όνομα.
Η απόφασή της αυτή δεν άρεσε στην ηγεσία της Αστυνομίας, η οποία ενημερώθηκε από ανώτερους αξιωματικούς για το πώς θα έπρεπε να χειριστεί την περίπτωση αυτή.
Η αναρρωτική άδεια που ζήτησε και πήρε, έδωσε παράταση στους επιτελείς για να εξετάσουν τη στάση τους.
Η νεαρή γυναίκα έχει καταγωγή από την Κρήτη και ξεκίνησε την καριέρα της στην Αστυνομία από την Τροχαία Αθηνών.
Συνάδελφοί της μιλούν για μια γυναίκα που η σωματοδομή της και γενικά το παρουσιαστικό της ήταν αρκετά ανδροπρεπή, τονίζοντας ότι η ίδια είχε αρχίσει να ασφυκτιά μέσα στο ίδιο της το σώμα. Τονίζουν μάλιστα ότι η επιλογή της αυτή ήταν η καταλληλότερη προκειμένου να μην έχει επιπτώσεις στην ψυχική της ισορροπία.
Και μπορεί στην αρχή να έφερε σε αμηχανία αρκετούς συναδέλφους της, όμως πλέον μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα της.
«Τον τελευταίο  καιρό έμπαινε στις βάρδιες ως Νίκος και δεν υπήρχε καμία διαφορά στην απόδοση που είχε. Μας είχε πει ότι είναι περήφανος για την επιλογή του, η οποία ελήφθη ύστερα από πολλή σκέψη. Επίσης αυτό το οποίο επιμένει είναι η επιθυμία του να παραμείνει μέλος του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ», δηλώνουν συνάδελφοί της.
Πάντως μόλις επιστρέψει στην υπηρεσία της θα περάσει από επιτροπή Υγειονομικού προκειμένου να αξιολογηθεί. H επιτροπή θα επικεντρωθεί σε πράγματα που ισχύουν ανεξαιρέτως για όλες τις περιπτώσεις.
«Το μόνο που θα εξετάσει η επιτροπή είναι αν ο αστυνομικός είναι ικανός να εκτελέσει τα καθήκοντά του. Αν η γνωμάτευση είναι θετική, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», δηλώνουν πηγές από την αστυνομία.
Εντωμεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογο περιστατικό έχει σημειωθεί πριν από περίπου δέκα χρόνια, όταν ένας υπάλληλος σε στρατιωτικό νοσοκομείο προχώρησε σε επέμβαση αλλαγής φύλου και έγινε γυναίκα.
Τότε έγιναν πολλές απόπειρες να απομακρυνθεί από το Δημόσιο, αλλά ο υπάλληλος προσέφυγε στη δικαιοσύνη και παρέμεινε στη θέση του.
Πηγή: Έθνος