Τι και ποιοι εισηγούνται στον Σαμαρά για τις κρίσεις των ΑρχηγώνΠοιος στηρίζει ποιον στο Πεντάγωνο για τις κρίσεις Αρχηγών που “μαγειρεύονται”; Πρώτα απ΄ όλα να πούμε ότι όπως είναι φυσικό τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου το πολύ ο Σαμαράς. Τι του λένε; Άπαντες οι εισηγητές βγάζουν στην ..
αποστρατεία των Κωσταράκο. Κι όμως αυτός μένει ζωντανός! Πως γίνεται αυτό; Είναι τόσο ισχυρή η στήριξη που του παρέχει ο …μοναδικός του υποστηρικτής ο ειδικός γραμματέας του Πενταγώνου ο εκ Θεσσαλονίκης δικηγόρος Αντώνης Οικονόμου; Είναι πράγματι “κολλητός” του Σαμαρά αλλά μπορεί να τον επηρεάσει τόσο πολύ; Όσοι παρακολουθούν το τρελό παρασκήνιο των κρίσεων υποστηρίζουν ότι αν ο Κωσταράκος διασωθεί θα “δικαιωθούν” όσοι υποστηρίζουν ότι και στις κρίσεις στο στράτευμα έχει βάλει το χεράκι του ο Βενιζέλος ο οποίος είναι ο μόνος άνθρωπος που κάνει ότι θέλει το Σαμαρά.
Άλλοι πάλι λένε ότι ο “Μπένι” δεν ασχολείται με τις κρίσεις . Σ΄ αυτή τη περίπτωση λένε ο Κωσταράκος πολύ δύσκολα την γλιτώνει. Όλος ο στενός πυρήνας συνεργατών και φίλων του Σαμαρά δεν τον θέλουν και εισηγούνται είτε προώθηση του αρχηγού του ναυτικού Βαγγέλη Αποστολάκη στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, είτε σ΄ ένα πιο “ανατρεπτικό σενάριο” προώθηση του αντιστράτηγου Χρήστου Μανωλά απ΄ ευθείας στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ ,χωρίς “στάση” ενός χρόνου τουλάχιστον στην θέση του Α/ΓΕΣ.
Ποιος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του; Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν έχει δώσει σημάδι των προθέσεών του αν και δεν μπορεί να κρύψει την συμπάθεια που έχει προς την επιλογή Μανωλά. Ο Αβραμόπουλος όμως ξέρει ότι αν πάει η κυβέρνηση σ΄ αυτή τη λύση πιθανότατα να έχει γκρίνιες από το σύστημα του ναυτικού το οποίο έχει παραδοσιακά μεγάλες και πολύ δυνατές σχέσεις με ισχυρούς παράγοντες της κοινωνίας και της οικονομίας. Παπαντωνίου και Βενιζέλος που αγνόησαν αυτή τη παράμετρο και “πείραξαν” το ναυτικό το “φύσαγαν και δεν κρύωνε”. Και ο Δημήτρης ο Αβραμόοπυλος τα ξέρει πολύ καλά αυτά τα ζητήματα.
Βέβαια εννοείται ότι στο Πεντάγωνο τα πισώπλατα μαχαιρώματα συνεχίζονται .
 http://armynews.gr/?p=15088