15 Φεβ 2014

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Έλληνα φυλακισμένου πράκτορα της CIA

«Αυτοί μου απήγγειλαν τρεις κατηγορίες για κατασκοπεία στηριγμένοι στο γεύμα που είχα με τους δημοσιογράφους της New York Times και του ABC, όπου είπα ότι τα βασανιστήρια ..
(συμπεριλαμβανομένων και των εικονικών πνιγμών) ήταν η επίσημη πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης για την οποία πίστευα ότι ήταν εσφαλμένη και αντισυνταγματική» δήλωσε στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης ο Ελληνοαμερικανός, πρώην πράκτορας της CIA, Τζον Κυριακού.
Επίσης υποστηρίζει ότι «αυτές οι κατηγορίες απορρίφθηκαν, όπως απορρίφθηκαν και οι κατηγορίες που μου έχουν απαγγελθεί σχετικά με το βιβλίο μου «The Reluctant Spy: My Secret Life in the CIA's War on Terror».

«Ένα χρόνο μετά τη φυλάκισή του, ο ομογενής Τζον Κυριακού, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, αποφάσισε να παραχωρήσει εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο δημοσιογραφικό επιτελείο του Εθνικού Κήρυκα» όπως επισημαίνει η ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι «ο Κυριακού είχε υπηρετήσει για δεκαπέντε περίπου χρόνια τη CIA και είχε στο ενεργητικό του βραβεία και περγαμηνές, αλλά επτά περίπου χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του και συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου 2013 καταδικάστηκε σε κάθειρξη τριάντα μηνών διότι είχε παραδεχτεί ότι είχε παραβιάσει το νόμο περί προστασίας των δεδομένων».

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA παραχώρησε τη συνέντευξη σε δημοσιογράφους της εφημερίδας, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στις φυλακές Λορέτο στην Πενσιλβάνια, όπου εκτίει την ποινή του.

Διαβάστε περισσότερα στο www.onalert.gr