28 Φεβ 2014

Economist: Εύσωμοι Έλληνες σωματοφύλακες φρουρούν ένα τρίο από ξένους γραφειοκράτες

Τα μέτρα προστασίας της τρόικα, κάθε φορά που επισκέπτονται το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αποφύγουν τις αποδοκιμασίες των διαδηλωτών, βρέθηκαν στο στόχαστρο του περιοδικού Economist...

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που ξεκινά την αναφορά τους στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας, που όπως επισημάνει είναι σε εξέλιξη, χωρίς αποτέλεσμα, έπειτα απο έξι μήνες.
«Το σκηνικό είναι γνωστό: εύσωμοι Έλληνες σωματοφύλακες φρουρούν ένα τρίο από ξένους γραφειοκράτες στο υπουργείο Οικονομικών από την πίσω πόρτα, προκειμένου να αποφύγουν μια συγκέντρωση διαδηλωτών κατά της λιτότητας, οι οποίοι φωνάζουν "Τρόικα γύρνα σπίτι". Ώρες αργότερα, οι εκπρόσωποι της Τρόικας με σφιχτά τα χείλη γυρίζουν στο ξενοδοχείο τους, ενώ οι αξιωματούχοι του υπουργείου λένε τη δική τους εκδοχή: Ηρωική ελληνική αντίσταση στις "υπερβολικές" απαιτήσεις των δανειστών της χώρας».
Στο δημοσίευμα,  αφού γίνονται αναφορές στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, στις αντιδράσεις που υπάρχουν στην απελευθέρωση της αγοράς για το φρέσκο γάλα και την δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να πωλούν φάρμακα χωρίς συνταγή, ο Economist, αναφέρει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είναι όμηρος των συμφερόντων, τονίζοντας ότι τώρα είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση.