25 Φεβ 2014

Mείωση κοροϊδία στην τιμή του φυσικού αερίου-Συνεχίζουν το πάρτι οι Έλληνες μεσάζοντες και Ρώσοι ολιγάρχες

depaΜεσοβέζικη λύση η οποία προστατεύει αποκλειστικά τα συμφέροντα των ντόπιων μεσαζόντων και των Ρώσων ολιγαρχών αποτελεί η συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και ..
την Ρωσία για μείωση μόλις 15% στην τιμή του φυσικού αερίου.
Η εξέλιξη αυτή διαιωνίζει το σκάνδαλο με το καπέλο στην τιμή του φυσικού αερίου – που έφτανε στο 40%, πριν τη συμφωνία – και δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες μεσάζοντες να θησαυρίζουν μαζί με τους συνεταίρους τους Ρώσους ολιγάρχες που βρίσκονται στο σκληρό πυρήνα του συστήματος Πούτιν.
Την ίδια ώρα η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα κλείνει γιατί το ενεργειακό κόστος είναι αβάστακτο.
Τόσο η τιμή του φυσικού αερίου όσο και οι χρεώσεις της ΔΕΗ στο ρεύμα καθιστούν απαγορευτική τη συνέχιση της λειτουργίας μεγάλων παραγωγικών μονάδων – ήδη έβαλαν λουκέτο οι βιομηχανίες παραγωγής χάλυβα – ενώ αποτρέπουν νέες επενδύσεις που είναι απαραίτητες για την πολυπόθητη ανάκαμψη της οικονομίας.
Η κυβέρνηση οφείλει να πιέσει τους Ρώσους προκειμένου να πετύχει περαιτέρω μείωση της τιμής του φυσικού αερίου ενώ θα πρέπει να επιστραφεί αναδρομικά στις επιχειρήσεις και το καπέλο των 15% από την 1η Ιουλίου που ισχύει η συμφωνία.http://lykavitos.gr/archives/91604