Ένα νέο παιδί, γέννημα και θρέμμα της Αθήνας, -γεννήθηκε σ΄αυτή την εδώ την  ιστορική πόλη στις 23 Δεκεμβρίου του 1975-, επέλεξε τελικά ο Αντώνης Σαμαράς για να του δώσει το ...
χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου της Αθήνας!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροροφορίες  "Κουρδιστού Πορτοκαλιού", ο πρωθυπουργός διέβλεψε τον κίνδυνο να κατέβουν σαν υποψήφιοι δύο νεοδημοκράτες (ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος), κάτι που θα οδηγούσε σε διάσπαση τους ταλαίπωρους ψηφοφόρους της ΝΔ.
Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα την δεύτερη Κυριακή να μονομαχήσουν οι Σακελλαρίδης-Κασιδιάρης (εκλεκτός τμήματος της διαπλοκής κι όχι μόνο), και αποφάσισε να κάνει την υπέρβαση στο πρόσωπο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.
-Εκτιμώ πως πέρα από το νεαρό της ηλικίας του, ο Σακελλαρίδης δεν έχει τίποτε παραπάνω να επιδείξει. Ε, λοιπόν η δική μας πρόταση είναι ένας συμπολίτης μας που παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει να επιδείξει ένα σημαντικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό έργο, είτε συμφωνεί κανείς με την προσέγγισή του στα κοινωνικά δρώμενα είτε όχι. Η επιλογή του Χριστόφορου συνιστά άνοιγμα στην κοινωνία και ειδικά στα νέα παιδιά, αποτελεί δε για την ΝΔ μια επιλογή εκτός της κομματικής ναφθαλίνης...Προσωπικά πιστεύω ότι ο Χριστόφορος μπορεί να έχει μια πολιτική διαδρομή αντίστοιχη με του Ζακ Λαγκ. Στο κάτω κάτω και η Μελίνα που πέρασε από τον δήμο της Αθήνας ήταν μια εξαίρετη ηθοποιός-το ίδιο και ο Χριστόφορος. Αμφότεροι έχουν διακριθεί για τους αντιστασιακούς τους αγώνες: Η Μελίνα κατά της χούντας και ο Χριστόφορος κατά του ψευδεπίγραφου συντηρητισμού της κοινωνίας μας...
Οι συνομιλητές του πρωθυπουργού στο σπίτι της Κηφισιάς τον άκουγαν με προσοχή. Στην αρχή πίστευαν ότι ο Σαμαράς είχε διάθεση να τους κάνει μια πλάκα αλλά όσο περνούσε η ώρα διαπίστωναν ότι ο πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά έδειχνε να αστειεύεται.
-Έχω δηλώσει ότι εγώ από αυτόν (τον Τσίπρα), δεν πρόκειται να χάσω εκλογές. Και θα το δείτε. Αν του πάρω τον δήμο της Αθήνας, θα αμφισβητηθεί ο ίδιος μέσα από το κόμμα του. Την Δευτέρα των εκλογών δεν θάχει που να σταθεί...

Όσο αφορά την περιφέρεια της Αττικής, σε περίπτωση που η ΝΔ δεν στηρίξει την υποψηφιότητα Σγουρού- από κοινού με το ΠΑΣΟΚ- παίζει πολύ δυνατά το όνομα της βουλευτού Γεωργίας Μαρτίνου.
-H Γεωργία για μένα συμβολίζει τους ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να δώσουν στον τόπο τους. Μπήκε πλούσια στην πολιτική αφού πρώτα είχε ασχοληθεί με τα κοινά σαν ενεργό μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για μένα η επιλογή της να αφήσει την άνεση του σπιτιού της για να αγωνισθεί για το κοινό καλό  την τιμά περισσότερο από την προσπάθεια της Ρένας Δούρου να φτιαχτεί υποδυόμενη την αριστερή...
Κάποιος από τους προσκεκλημένους του πρωθυπουργού-ο μόνος, το όνομα του οποίου βρίσκεται στην διάθεσή μας-επιχείρηση να παρέμβει κάνοντας λόγο για τα κομματικά στελέχη που θα μπορούσαν να αισθανθούν προσβεβλημένα με τις συγκεκριμένες επιλογές. Η απάντηση του Σαμαρά ήταν ακριβώς η ίδια με της Βικτόρια Νούλαντ (fuck the ND) με αποτέλεσμα κανείς άλλος να μην τολμήσει να παρέμβει στο πρωθυπουργικό συλλογισμό.
Πάντως όπως και να το δει κανείς οι συγκεκριμένες επιλογές είναι σαφώς καλύτερες του Καρυπίδη και συνιστούν άνοιγμα στην κοινωνία του 40% που δεν προσέρχεται καν στις κάλπες για να ψηφίσει...

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΣΙΤΟΦΟΡΟΥ ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗ
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Δεκεμβρίου 1975. Πέρασε 4 χρόνια της παιδικής του ηλικίας στην Κρήτη αλλά όταν χώρισαν οι γονείς του μετακόμισε ξανά στην Αθήνα.Από το 1999 γράφει, πρωταγωνιστεί, κάνει τη μουσική επιμέλεια και σκηνοθετεί σε δραματικές σειρές που προβάλλονται από το Mega Channel.
Στις σειρές αυτές πρωταγωνίστησαν ηθοποιοί όπως οι Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Πέμυ Ζούνη, Θέμιδα Μπαζάκα κ.ά. Ως μεγαλύτερη επιτυχία του αναφέρεταιτο "Κλείσε τα μάτια", μια σειρά η οποία ανέδειξε ορισμένους νέους ηθοποιούς της  (Ιωάννα Παππά, Χρήστος Λούλης, Άρης Σερβετάλης, Θάλεια Ματίκα κ.ά.) και σήκωσε θύελλα αντιδράσεων για το ομοφυλοφιλικό φιλί μεταξύ δύο πρωταγωνιστών.

Το 2007 ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης πρωταγωνίστησε με την Πέμυ Ζούνη στο θεατρικό έργο του Ζαν Κοκτώ "Ανθρώπινες φωνές" που ανέβηκε στο θέατρο "Χορν" σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Άλλες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έπαιξε είναι: "Τι είδε το χρυσόψαρο", "Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων" και "Τρομεροί γονείς".

Το 2005 κυκλοφόρησε το βιβλίο που έγραψε με τη Χριστίνα Μπρέμπου "Δυο μέρες μόνο" του οποίου συνέχεια αποτελεί η τηλεοπτική σειρά.

To 2009 άρχισε τη νέα του τηλεοπτική δουλειά με τίτλο "4" που πραγματεύεται την ιστορία 4 αδελφών μετά την ξαφνική αυτοκτονία του πατέρα τους.

Στην συνέχεια θα έλθει η σειρά του κινηματογράφου, όπου κι εδώ ο Χριστόφορος τα πάει περίφημα.