5 Φεβ 2014

Το Spiegel, την " πέφτει" στον Γιούνγκερ


 

Επίθεση στον εκλεκτό της Καγκελαρίου Μέρκελ για την προεδρία της Κομισιόν, εξαπολύει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Μία ημέρα μετά το δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Ζ.Κ. Γιούνκερ, είναι ο...
εκλεκτός για το χρίσμα του ΕΛΚ, το Spiegel τον αποδομεί, χαρακτηρίζοντάς τον δεινό πότη και καπνιστή.

Όπως υπενθυμίζει το Speigel, ο διάδοχός του στην προεδρία του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, δήλωσε στην ολλανδική τηλεόραση ότι οι συνεδριάσεις του Eurogroup -υπό τη δική του προεδρία- είναι πιο αυστηρές και «καλβινιστικές», απ' ό,τι την εποχή του Γιούνκερ.

Και στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν οι σύνεδροι σταμάτησαν να καπνίζουν και να πίνουν, ο Νταισελμπλούμ απάντησε:

«Αυτό απαγορευόταν πάντα. Μόνον ο πρόεδρος δεν το τηρούσε». Διότι ο Juncker είναι ένας «δεινός καπνιστής και πότης».

Η απάντηση του Juncker ήρθε δύο ημέρες αργότερα, με τη διευκρίνιση ότι δεν σχολιάζει «δηλώσεις σε μια χιουμοριστική εκπομπή της ολλανδικής τηλεόρασης».

Και μια διαβεβαίωση: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το αλκοόλ». Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι άλλη, λέει το Spiegel, επικαλούμενο συμμετέχοντες στο Eurogroup, που περιγράφουν «κάπως ασταθείς» συνεδριάσεις, ενώ στο Λουξεμβούργο η έφεση του Γιούνκερ στο αλκοόλ είναι «κοινό μυστικό».

Το Spiegel υποστηρίζει ότι ακόμη και στενοί πολιτικοί φίλοι του Γιούνκερ, επιβεβαιώνουν ότι «εδώ και χρόνια πίνει πολύ» και ήδη στο μεσημεριανό «παίρνει δύο τζιν-τόνικ και μία μπίρα».

Πηγή