1 Μαρ 2014

Δεν υπάρχει: απίστευτες σπατάλες στους Δήμους για κηδείες και για… εσώρουχα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Απίστευτες σπατάλες και απάτες εκατομμυρίων ευρώ από Δημοτικές Επιχειρήσεις έρχονται στο φως μέσα από τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών. Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις...
  μιας Δημοτικής Επιχείρησης  στη Καλαμαριά που ξόδεψε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για ...κηδείες, ενώ στα Γρεβενά ξόδεψαν 4,5 εκ ευρώ σε έργα που δεν έγιναν ποτέ και  3.088 ευρώ σε εσώρουχα!
Οικονομικοί επιθεωρητές , ΣΔΟΕ,  ορκωτοί  λογιστές, εισαγγελείς και αστυνομία ξετυλίγουν το κουβάρι δεκάδων  αμαρτωλών Δημοτικών Επιχειρήσεων, που σπατάλησαν ή καταχράστηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα προηγούμενα χρόνια.
Στην Καλαμαριά συνεστήθη Δημοτική Επιχείρηση Τελετών, η οποία ξόδεψε 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε  κηδείες χωρίς παραστατικά ούτε για τους νεκροκομιστές, ούτε για τα λουλούδια , ούτε για  κόλλυβα....
Ο  Δήμαρχος  Καλαμαριάς Θεοδόσιος Μπακογκλίδης δήλωσε στο Star για το ζήτημα:  «Στη δημοτική επιχείρηση Τελετών  από την περίοδο 2002- 2006,  να το πούμε απλά, κλέβανε κάποιοι υπάλληλοι. Η τότε  διοίκηση τους έστειλε στη δικαιοσύνη και ξεκίνησε ένας έλεγχος από τους οικονομικούς επιθεωρητές σε βάθος για αυτήν την τετραετία. Ο έλεγχος των επιθεωρητών κατέληξε σε πόρισμα το οποίο εστάλη στη δικαιοσύνη κλήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι να καταθέσουν  έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και προχωρεί κανονικά η διαδικασία».
Στα Γρεβενά η απάτη αφορούσε πιο ευχάριστο αντικείμενο: εσώρουχα!  Εκτός από 4,5 εκατομμύρια ευρώ για έργα που δεν έγιναν, η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης ξόδεψε 3.088 ευρώ για... εσώρουχα!
Ο Δήμαρχος  Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, απαντά στην ερώτηση του Star για το αν αυτό  που λένε για τα εσώρουχα ισχύει: «Αυτό είναι μια ιστορία παλιά, είναι τα ρούχα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι και τα είδη προστασίας. Προφανώς κάποια συμφωνία που υπήρχε με κάποιο κατάστημα Είναι τιμολόγιο του 2010 και έκλεισε με αυτό τον τρόπο. Δηλαδή ρούχα που δικαιούντο οι εργαζόμενοι τα έκλεισαν με εσώρουχα η σε κάτι άλλο...».  
Στο πανέμορφο Μαντούδι, το μουσείο για το απολιθωμένο δάσος της Κερασιάς έμεινε σαν  στόχος στην ιδρυτική πράξη της Δημοτικής Επιχείρησης  η οποία φαλίρισε  και άφησε μάλιστα  χρέος 378.000 ευρώ ! Μέρος του οποίου αποπληρώνει ακόμα ο Δήμος που εγγυήθηκε το δάνειο...
Ο  Δήμαρχος Μαντουδίου Ανέστης Ψαρρός δήλωσε στο Star για το αν το  Μουσείο Δάσους πραγματοποιήθηκε:  «Όχι δεν έγινε.  Δεν υπάρχει. Απλά το αναφέρανε αυτό. Το Μουσείο Δάσους  απλά το ανέφεραν στην ιδρυτική τους πράξη για να γίνει. Όχι δεν έχει γίνει. Είναι μια ιστορία πονεμένη .Είναι το απολιθωμένο δάσος Κερασιάς . Έγινε  ένα μουσείο θηλαστικών στην Κερασιά αλλά δυστυχώς το μουσείο απολιθωμένου δάσους δεν προχώρησε».  
 http://www.star.gr