17 Μαρ 2014

ΔΗΜ.ΑΡ. και Ν.Δ. στηρίζουν τον ίδιο ...Πασόκο υποφήφιο ! Δεν ξανάγινε!


Έγινε κι αυτό, αν πιστέψουμε το e-mail που λάβαμε από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ και περιέχει δήλωση υποψηφιότητας, φωτογραφία και βιογραφικό, του.....
Νίκου Φασφαλή, δημοτικού συμβούλου του δημάρχου του ΠΑΣΟΚ Σίμου Δανιηλίδη, τον οποίο στηρίζει η επίσημη ΝΔ δια του Τάκη Δημόπουλου, κόντρα στους:
-προερχόμενο από τη ΝΔ υποψήφιο Δημήτρη Ζιγκερίδη
-προερχόμενο από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Σωτήρη Σιωμάδη
Δηλαδή: Η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν στηρίζει τον δικό της υποψήφιο, η ΝΔ δεν στηρίζει το δικό της υποψήφιο και οι δύο μαζί στηρίζουν ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ !

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Σε μια εποχή που οι παραδοσιακές διαδικασίες απόδοσης χρισμάτων από τα κόμματα έχουν καταρρεύσει, ενεργοί πολίτες με διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές, συναντιόμαστε όλοι μαζί σε μια συγκεκριμένη πρόταση ενός νέου και άφθαρτου προσώπου.
Κοινή συνισταμένη μας η απόρριψη της καθεστωτικής αντίληψης της παρούσας δημοτικής αρχής αλλά και η ταυτόχρονη απόρριψη κάθε προσπάθειας «αναπαλαίωσης» και παλινόρθωσης προσώπων και αντιλήψεων του χθες.
Το αύριο της πόλης μας, το μέλλον που αποζητά η κοινωνία και η νέα εποχή δεν θα στηριχτούν σε «μονοκρατορικές» αντιλήψεις και παλαιά, φθαρμένα υλικά που ανακυκλώνονται.
Προτείνοντας την αλλαγή του σημερινού αυταρχικού και συγκεντρωτικού δημαρχοκεντρικού μοντέλου με ένα νέο που θα κάνει πράξη τη λαϊκή συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων του Δήμου μας και με στόχο να αφήσουμε πίσω μας τους επαγγελματίες της πολιτικής, τις κομματικές σκοπιμότητες, το λαϊκισμό, τις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά και την «κοινωνία των κολλητών», ανταμώνουμε σε μια νέα, ανεξάρτητη δημοτική κίνηση με επικεφαλής το Νίκο Φασφαλή.
Σ’ αυτή την προσπάθεια που ξεκινάμε χωρούν όλοι όσοι έχουν διάθεση για δουλειά, όραμα και αγωνία για την πόλη μας που μας χρειάζεται όλους ως μια δυναμική κοινότητα που δημιουργεί.
Σ’ αυτό τον «άλλο τρόπο» που εμείς και ο Νίκος Φασφαλής προτείνουμε καλούμε να συστρατευθούν όλες και όλοι οι συμπολίτες μας.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ- ΣΥΚΕΩΝ
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου Δημάρχου Φασφαλή Νίκου

Παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.
Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση από τη θέση του δασκάλου μονοθεσίου σχολείου μέχρι αυτή του διευθυντή.
Το 2002 η ενασχόλησή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν μια νέα πρόκληση την οποία αποδέχτηκα και έχω την τιμή να υπηρετώ μέχρι σήμερα. Δημοτικός σύμβουλος επί σειρά ετών μέχρι και σήμερα και πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας,Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Νεάπολης.
Διετέλεσα αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,μέλος Δημαρχιακής Επιτροπής και πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης.
Υπηρετώ το συνδικαλιστικό κίνημα από την ημέρα του διορισμού μου και εκλέγομαι από το 1988 στο αξίωμα του Προέδρου του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης «Αριστοτέλης». Σήμερα Γραμματέας Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
Διετέλεσα Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας (Κ.Υ.Σ.Π.Ε.)
Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Ιδρυτικό μέλος και αιμοδότης Τράπεζας Αίματος.

Κι ένα ρεπορτάζ από τη Voria http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=170265&cat=10005
Νέοι μπελάδες για τη ΝΔ στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

Του Τάσου Τασιούλα
Με νέο… αντάρτικο απειλείται η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά στο Δήμο Νεάπολης Συκεών, όπου τοπικά κομματικά στελέχη προκρίνουν ως υποψήφιο με τη στήριξη του κόμματος τον κ. Νίκο Φασφαλή κι όχι τον μέχρι πρότινος «δεδομένο», Δημήτρη Ζιγκιρίδη.

Ο κ. Ζιγκιρίδης, που κατέβηκε με τη ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές στο συγκεκριμένο Δήμο και είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, επιμένει στην υποψηφιότητά του και ήδη έχει κάνει σχετικές αναφορές σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τα… χώνει και στον κ. Φασφαλή.

Το ζήτημα, που διχάζει σε τοπικό επίπεδο τα κομματικά στελέχη, προέκυψε έπειτα από συνάντηση που έγινε, με πρωτοβουλία σημαντικών για τη δυτική Θεσσαλονίκη παραγόντων του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ. Πρόκειται για τον «στηλοβάτη» της ΝΔ στο δυτικό πολεοδομικό συγκρότημα και πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα, Τάκη Δημόπουλο, αλλά και τον διάδοχό του, Κώστα Τσιλώνη.

Οι κ.κ. Δημόπουλος και Τσιλώνης πρότειναν να δοθεί η στήριξη του κόμματος στον κ. Νίκο Φασφαλή, παρότι είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου, Σίμου Δανιηλίδη, και επιπλέον προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και είναι πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης, δηλαδή διατηρεί έμμισθη θέση!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Φασφαλής είναι αποφασισμένος να αποστασιοποιηθεί από τον κ. Δανιηλίδη και φέρεται διατεθειμένος να είναι αντίπαλός του στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Τα υπόλοιπα κομματικά στελέχη της περιοχής, που συμμετείχαν στη συνάντηση, συμφώνησαν σχεδόν στο σύνολό τους να υποστηριχθεί ο κ. Φασφαλής, έναντι του κ. Ζιγκιρίδη, αν και υπήρξε τουλάχιστον μια αντίθετη άποψη.

Στη ΝΔ, στο δυτικό πολεοδομικό συγκρότημα, οι σκέψεις για τη στήριξη νέου υποψηφίου κι όχι του κ. Ζιγκιρίδη είχαν πάντως ωριμάσει εδώ και καιρό. Γι’ αυτό άλλωστε και οι πιέσεις προς τον κ. Νάκη Λαδόπουλο, ο οποίος είχε διατελέσει δήμαρχος Νεάπολης, είχαν γίνει ήδη. Ο κ. Λαδόπουλος αρνήθηκε να είναι υποψήφιος, παρά τις φήμες που πριν από λίγους μήνες τον είχαν «κλεισμένο».

Με τη νέα αυτή πρόταση του κ. Φασφαλή όμως η τράπουλα ανακατεύεται σημαντικά. Διότι υπάρχει και η υποψηφιότητα του κ. Γρηγόρη Χατζησάββα, που ανακοινώθηκε επισήμως και υποτίθεται ότι θα υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ κι όχι από τη ΝΔ, η οποία δε συζητάει καν την υποστήριξή του. Η πρόταση για ένα στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ ως υποστηριζόμενη υποψηφιότητα απέναντι στον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη και τον επίσης προερχόμενο από το ίδιο κόμμα κ. Χατζησάββα, ουσιαστικά αφανίζει κάθε απόπειρα νεοδημοκρατικής παρουσίας στο συγκεκριμένο Δήμο.

Όλοι γνωρίζουν ότι φαβορί για τη δημαρχία είναι ο κ. Δανιηλίδης, όμως η λογική να υποστηριχθεί ως αντίπαλός του ένας υποψήφιος από τα… σπλάχνα της παράταξής του εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν και τον φημολογούμενο υποψήφιο δήμαρχο για λογαριασμό της ΔΗΜΑΡ, Σωτήρη Σιωμάδη, να είναι θετικά διακείμενος για την υποψηφιότητα Φασφαλή.

Οι πληροφορίες διέρρευσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και έφτασαν μέχρι τον κ. Ζιγκιρίδη, ο οποίος δήλωσε διαδικτυακά ότι συνεχίζει την προσπάθεια συγκρότησης ψηφοδελτίου «κόντρα στις επιλογές μιας μερίδας στελεχών και παραγόντων της ΝΔ, που δεν σέβονται αρχές και αξίες». Μάλιστα, χαρακτηρίζει τον κ. Φασφαλή «νέο εκλεκτό της ΝΔ» και «μέγα συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κορυφαίο στέλεχος του Σίμου Δανιηλίδη».
 http://taxalia.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6176.html#more