18 Μαρ 2014

Δύο πρόσωπα "κλειδιά" για τις μίζες στα εξοπλιστικά "εξαφανίστηκαν"

Το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των Φάνη Λυγινού και Όλαφ Έσλερ, κατηγορουμένων στην υπόθεση των εξοπλιστικών, μελετούν οι ανακριτές της υπόθεσης, καθώς οι δύο δεν προσήλθαν σήμερα σε απολογία.
Ανεκτέλεστες έμειναν οι κλήσεις των ανακριτών διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα και Χριστόφορου Μάρκου τόσο στον Ελληνοελβετό υπάλληλο τραπεζών Φάνη Λυγινό, όσο και στον πρώην...
αντιπρόεδρο της γερμανικής εταιρείας «Wegmann» Όλαφ Έσλερ, οι οποίοι δεν προσήλθαν σήμερα στα δικαστήρια να λογοδοτήσουν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που φέρονται να έχουν διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη διακίνηση παράνομων χρημάτων, βρίσκονται πλέον υπό την απειλή έκδοσης σε βάρος τους ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης τις επόμενες ημέρες και εφόσον παραμείνουν «απόντες» από το γραφείο των ανακριτών τις δύο-τρεις επόμενες ημέρες.

Οι δύο κατηγορούμενοι κατονομάστηκαν στην απολογία του ήδη προφυλακισμένου πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών, Αντώνη Κάντα, ως εμπλεκόμενοι στη διακίνηση «ωφέλημων πληρωμών» για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία «Wegmann».

Ο κ. Λιγινός, σύμφωνα με τον κ. Κάντα, φέρεται ως ο άνθρωπος που αναλάμβανε «να εξαφανίσει και να ξεπλύνει» το παράνομο χρήμα.

Ο συγκατηγορούμενός του, κ. Εσλερ, φέρεται να έδωσε χρήματα για δωροδοκίες και μάλιστα να κράτησε για τον εαυτό του ένα εκατομμύριο ευρώ, στον κατηγορούμενο Δημ. Παπαχρήστο, εκπρόσωπο της «Wegmann» στην Ελλάδα, προκειμένου να ανατεθεί η προμήθεια του Υπουργείου Αμύνης στη συγκεκριμένη εταιρία.