26 Μαρ 2014

Περί Ελευθερίας

Βύρων Πολύδωρας Βουλευτής-Πρόεδρος «Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό»
 ΤΟ '21 ΕΙΝΑΙ η αυθεντικότερη «πραγματεία» περί ελευθερίας. Ως τέτοιο το τιμούμε και το δοξάζουμε. Η γραφή της είναι αιμάτινη. Και το περιεχόμενο της ολιστικό. Η ελευθερία ως ...
απαίτηση του '21, των Ελλήνων, είναι η μεγάλη συναίρεση όλων των δυνατών και ασυναίρετων συλλαβών της ζωής για τιμή, για περιουσία, για οικογένεια, για εσωτερικό πολιτισμό, για δικαιώματα της φυλής και του ατόμου, για όλα.
Το αγωνιστικό σύνθημα «ελευθερία ή θάνατος» είναι η απόλυτη επιλογή. Η ορθότητά της κρίνεται όχι σε κάποιο εργαστήρι διαφωτιστών ή εγκυκλοπαιδιστών σαν αυτά που γέννησαν τη γαλλική επανάσταση (1789), αλλά στη δύναμη της απόφασης. Ο Ρήγας όριζε: «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».
Ο Κολοκοτρώνης δηλώνει στον Ιμπραήμ: «Αυτό οπού μας φοβερίζεις, να μας κόψης και κάψης τα καρποφόρα δένδρα μας, όχι τα κλαριά να μας κόψης, όχι τα δένδρα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες, μόνο πέτρα πάνω στην πέτρα μη να μείνη, ημείς δεν προσκυνούμε. Τί τα δένδρα μας αν τα κόψης και τα κάψης, την γην δεν θέλει την σηκώσης. Και η ίδια η γης, που τα έθρεψε, αυτή η ίδια γης μένει δική μας και θα τα μετακάνη. Μόνον ένας Έλληνας να μείνη, πάντα θα πολεμούμε και μη ελπίζης πως την γην μας θα την κάνης δική σου, βγάλ' ντο από τον νου σου». Και ο Διάκος ερμηνεύει: «Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός και θα πεθάνω». Και μπαίνει το ερώτημα. Τί τους έπιασε τους ήρωές μας; Ποιά τρέλα, ποιά θεϊκή δύναμη τους οδήγησε; Ο Σουλτάνος, κατά τα φαινόμενα, όλο και κάποιο εισόδημα τους εξασφάλιζε. Και θρησκευτικά λατρευτικά καθήκοντα τους επέτρεπε. Και αυτόνομη δικαιοδοσία επιλύσεως των οικογενειακών και ιδιωτικών διαφορών τους εκχωρούσε. Και φορολογικό σύστημα σταθερό τους άφηνε, με βάση τη «δεκάτη», δηλαδή το 1/10 των προσόδων τους από τις γεωργικές καλλιέργειες τους. Τί στην ευχή του έπιασε; Αυτά βλέπουν οι γνω- * στοί και μη εξαιρετέοι συνήγοροι και προπαγανδιστές της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και των πολυχρονεμενων πασάδων, λέκτορες και διδάκτορες και καθηγητές της ιστορίας, που περιγράφουν τα ιστορικά γεγονότα και φαινόμενα ως άψυχα και απρόσωπα συμβάντα και αποκλίνουσες συμπεριφορές της μαρξιστικής θεωρίας ή της κυρίαρχης λογικής της σημερινής καθεστηκυίας τάξης, της παγκοσμιοποίησης, και... τρελαίνονται. Και άγονται στη μεγάλη επιχείρηση. Να τα σβήσουν από τη μνήμη μας και τη σκέψη μας.
Και διατάσσουν με πείσμα. Όχι παρελάσεις.
(Παρά μόνον Gay Pride!). Και τα κατοχυρώνουν με ψηφίσματα και Εκθέσεις Λούνατσεκ.
Αίσχος. Το '21 είναι δοξασμένο και χωρίς αυτούς. Είναι σε τελευταία ανάλυση, επανάσταση της αξιοπρέπειας και του φιλότιμου.
Δεν τη νοιώθουν όσοι δεν τα διαθέτουν.Β.Γ.Π.
KONTRANEWS